A kikapcsolódástól a győzelemig

2018. május 04., címkék: borum, magyarországi református egyház bora

„Számomra a borászat és a minőségi borok képviselete jelenti a kikapcsolódást” – az idei BORUM-on a bácskossuthfalvi Dimalis Pincészet 2017-es évjáratú Rajnai Rizlingje nyerte el a Magyarországi Református Egyház Bora címet fehérbor kategóriában. Méhes Bélával, a pincészet egyik alapítójával hivatásról és hagyományokról beszélgettünk.

„Angyal szól belőled, ha bort emlegetsz”

2018. május 02., címkék: magyarországi református egyház bora, borum

„A fejlődéssel sem veszhet el a személyes kapcsolatunk a borral és a szőlővel. Ha nem megfelelő gondossággal és szeretettel bánunk a gyümölccsel, nem készülhet díjnyertes bor” – fogalmaz Mészáros Pál borász, az idei BORUM vörösbor kategóriájának győztese, akivel a borászatáról és személyes élményeiről beszélgettünk.

Borban a közösség

2018. március 06., címkék: borum, magyarországi református egyház bora

„A BORUM olyan találkozási lehetőség, ami nemcsak szakmai fejlődést biztosít, hanem a Kárpát-medencei borászok lelkét is összekapcsolja" – fogalmazott Kovács Pál borszakértő, a Kárpát-medencei református szőlészek és borászok idei fórumának zsűrielnöke.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.