Évfordulók esztendeje

2013. január 08., címkék: 2013, program, magyarországi református egyház

Az év kezdetén lajstromba vettük, milyen fontos események lesznek idén a Magyarországi Református Egyházban. Az ezévi naptárban több jeles évforduló is található. A Heidelbergi Káté 450 éves, aminek alkalmából közös Kárpát-medencei zsinatra kerül sor. A Debreceni Református kollégium 475. évfordulója is okot ad ünneplésre. Emellett egyházunk megszervezi a Csillagpont ifjúsági találkozót, és zenei programokat is kínál, valamint részt vesz az Európai Egyházak Konferenciája Nagygyűlésének szervezésben is.

Hányan látták a Fiú!-t?

2013. január 02., címkék: a fiú!, magyarországi református egyház, karácsonyi kampány, A fiú

Eddig  több, mint 74 ezren látták a református egyház karácsonyi kisfilmjét, a Fiú!-t az internetes statisztika szerint. A január 1-ig mért adatok elárulják: a honlapra is sokan jöttek, a látogatók száma a közegyházi Facebook-oldalon pedig megduplázódott az adventben.

A hitvallás éve egyházunkban

2012. december 29., címkék: 2013, fekete károly, magyarországi református egyház, újév 2013, reformátusok lapja, Fekete Károly

Egyházunk Zsinata határozatban mondta ki, hogy a 2013-as évet a hitvallás évének nyilvánítja, hiszen négyszázötven éve hatja át gondolkodásmódunkat, nyelvezetünket, lelkiségünket az a Heidelbergi Káté, amely 1563-ban a pfalzi fejedelemség székhelyén született.

Egy elkóborolt református bárány

2012. október 25., címkék: magyarországi református egyház, cserhalmi györgy

„Nemcsak meghallgatom Istent, hanem meg is fogadom, amit mond" – mondja Cserhalmi György színész, aki nem egyházi közegben gyakorolja a vallását. Miközben a református egyház a jövőképén munkálkodik, és ezért még bizottságot is életre hívott, fontos megismerni: mit mondanak azok a hívők, akik az egyháztól eltávolodtak, de Istentől nem.

Közvetítjük a Generális Konvent ülését

2012. június 18., címkék: generális konvent, magyarországi református egyház

A június 19–20-án Szombathelyen megrendezett Konvent munkájába bárki betekinthet. A reformatus.hu 13:30 órától élőképes és külön szöveges közvetítést is nyújt majd az érdeklődőknek.

Az Egyházi Jövőkép Bizottság második ülése

2012. június 14., címkék: egyházi jövőkép bizottság, magyarországi református egyház, ejb

Június 12-én ült össze másodszor az Egyházi Jövőkép Bizottság. Az ülésen a tagok többek között a bizottság munkájának teológiai alapvetéséről vitáztak, megismerkedtek külföldi testvéregyházak hasonló reformfolyamataival és ezek kidolgozásának módjával, valamint meghatározták a bizottsági munka menetrendjét.

Adományokat vár a reformáció bölcsője

2012. június 06., címkék: ökumenikus, gaw, wittenberg, magyarországi református egyház

A Magyarországi Református Egyház is adományozott Luther Márton szolgálatának helyszíne, a wittenbergi vártemplom renoválására. Továbbra is várják az adományokat, mert a gyülekezet önerőből nem tudja megoldani a felújítást.

A Zsinaton a fiatalokról

2012. május 25., címkék: ifjúsági misszió, zsinat, magyarországi református egyház, xiii. zsinati ciklus 10. ülés, visszhang, zsinati ifjúsági fórum

Kevés beszámolót övezett olyan érdeklődés a Zsinat májusi ülésszakán, mint a pénteki napon a fiatalokról elhangzottat.

A Skót Egyház moderátora Kínában

2012. május 02., címkék: david arnott, skót egyház, kína, magyarországi református egyház

David Arnott, a Skót Egyház moderátora egy éves szolgálata alatt egyházuk több testvéregyházánál, szervezeténél tett látogatást.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.