Reformáció a trianoni határokon kívül

2017. szeptember 01., címkék: reformáció, presbiter, magyar református presbiteri szövetség, trianon

A fenti címmel rendezte meg tizenötödik országos presbiteri konferenciáját a Magyar Református Presbiteri Szövetség (MRPSZ) augusztus 18-20-án a Pápai Református Teológiai Akadémia épületében. Az eseményen emléktáblát avattak Magyarország első presbitériuma emlékére, amely Pápán alakult meg 1617-ben. Beszámoló.

Hitvallásos felelősség

2016. július 13., címkék: magyar református presbiteri szövetség, tiszáninneni egyházkerület, presbiterek

A presbiterek egyházközségben és Kárpát-medencében vállalt felelősségéről, a reformáció történelmi gyökereiről, valamint a protestáns történelmi modellekről is szó volt a Magyar Református Presbiteri Szövetség (MRPSZ) 20. nemzetközi konferenciáján.

Szolgálni, szeretetben

2015. október 20., címkék: presbiteri szövetség, magyar református presbiteri szövetség

Megalakulásának 25. évfordulóját ünnepelte jubileumi konferenciával a Magyar Református Presbiteri Szövetség (MRPSz) október 17-én. A Szövetség elsődleges célja a presbiterek között végzett misszió, képzések és konferenciák szervezése, egyházmegyei szervezetek megalakítása.

Jön a húsvéti Presbiter

2012. március 22., címkék: presbiter, magyar református presbiteri szövetség

Ismét színes anyagokkal, töprengésre hívó képekkel várja Olvasóit a Magyar Református Presbiteri Szövetség húsz oldalas húsvéti ünnepi száma.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.