„Ahogyan engem küldött az Atya..."

2016. június 29., címkék: ökumenikus tanács (meöt), lelkész konferenica

Révfülöp adott otthon az idei ökumenikus lelkész- és munkatársképző konferenciának, melyet minden évben a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa Missziói és Evangelizációs Bizottsága szervez. Szabóné Papp Klára metodista lelkész beszámolója a június 20-24. között lezajlott eseményről.

Az európai keresztyénség megízetlenült?

2015. július 01., címkék: lelkész konferenica, ökumenikus tanács (meöt)

Meghökkentő beszámolót hallgattunk egy világot járó missziológus professzortól Révfülöpön. Az már önmagában hírértékű, ha Európában olyan helyen jön létre gyülekezet, ahol eddig nem volt. Ennél is különösebb, ha a gyülekezet nagy része korábbi muszlimokból áll. Olyan németországi településen született ez a gyülekezet, ahol a lakosság nyolcvan százaléka muszlim, ahol az elmúlt években keresztyén templomok zártak be, gyülekezetek szűntek meg.

Az evangélizáció a missziói szolgálat mai lehetősége és realitása

2013. június 30., címkék: evangelizáció, ökumenikus tanács (meöt), evangélizáció, ökumenikus, lelkész konferenica

Június 24–28. között ismét megrendezték az Ökumenikus Missziói Konferenciát lelkésziek és munkatársaik számára Révfülöpön.

A szolgálat felelőssége

2012. október 27., címkék: királyhágómelléki egyházkerület, kiss ferenc, bihari egyházmegye (kre), lelkész konferenica

Határmenti lelkésztalálkozót tartottak a keleten fekvő kettészakított egyházmegyék október utolsó hétvégéjén, Biharkeresztesen. A kötetlen beszélgetések és tapasztalatcserék mellett a lelkészek Kiss Ferencről, az Országos Református Szeretetszövetség alapítójáról és diakóniai munkájáról is megemlékeztek október 26-án.

Lelkészegyesületek találkozója Pápán

2010. augusztus 05., címkék: pápa, Hírek, lelkész konferenica

A Magyar Református Lelkészegyesületek Szövetsége Pápán tartja idei nyári konferenciáját. A négy napos együttlétre a Kárpát-medencében található összes református egyházkerületéből érkeztek résztvevők.

Orléans tiszteletadása Kálvin előtt

2010. január 10., címkék: Nagyvilág, orléans, kálvin jános, lelkész konferenica

Egész éves programmal köszöntötte Kálvint Orléans városa. Miért is?

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.