Reformációi ünnepség Kolozsváron

2017. szeptember 27., címkék: kolozsvár, kolozsvári teológia, reformáció 500, reformáció

A reformáció 500. évfordulóján ünnepségsorozatot szervez az Erdélyi Református Egyházkerület. A kerek évforduló alkalmából szeptember 30-án Kolozsváron ünnepi istentiszteletet tartanak, valamint múzeumot és szobrot avatnak fel, a közeli Szászfenesen pedig másnap templomszentelésre is sor kerül.

120 éves a teológiai oktatás Kolozsváron

2015. október 19., címkék: kolozsvári teológia, évforduló

A teológia nem szigetelődhet el, hanem be kell kapcsolódni a tudományos világ vérkeringésébe. A lelkészképző intézetnek ott a helye, ahol Erdély tudományegyeteme is működik. Ez volt az a felismerés, amely 120 évvel ezelőtt az erdélyi lelkészképzést Kolozsváron elindította. Az évfordulót egy tudományos szimpóziummal egybekötött rendezvényen ünnepelte a Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet október 14-én.

Isten országát építők

2015. augusztus 15., címkék: csillagpont 2015, szontágh szabolcs, kolozsvári teológia, ifi

„Szükség van az ilyen, lelki táplálékot nyújtó alkalmakra, mint a Csillagpont" – számos fiatal önkéntes, köztük egy népes kolozsvári „különítmény" segítette a szervezők munkáját az idei református ifjúsági találkozó előtt, alatt és azt követően is. Közülük ketten meséltek élményeikről, s annak is utánajártunk, hogyan kapcsolódtak be a szervezésbe.

375 éves az Öreg graduál

2011. március 17., címkék: kolozsvári teológia, erdélyi egyházkerület, tudományos konferenciák

  Európai kulturális kincs és anyanyelvű istentisztelet címmel szervez konferenciát a Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet április 8–10-én az évforduló alkalmából.

Magyar Örökség-díj: az erdélyi protestáns lelkészképzés is a díjazottak között

2010. szeptember 22., címkék: kolozsvári teológia, Határon túl, magyar örökség díj

Hét erdélyi személy és intézmény érdemelte ki a „magyarság szellemi becsületrendjét”, amit a kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet dísztermében adtak át.

Magyar Örökség Díj az erdélyi protestáns lelkészképzésnek

2010. szeptember 16., címkék: kolozsvári teológia, magyar örökség díj, Határon túl

Az erdélyi református, evangélikus és unitárius lelkészképzés Magyar Örökség Díjban részesül 2010. szeptember 18-án.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.