Jelentkezz református cigány szakkollégiumokba!

2018. július 31., címkék: pótfelvételi 2018, keresztény roma szakkollégiumi hálózat, felvételi, budapesti református cigány szakkollégium, wáli istván cigány szakkollégium, cigánymisszió

A debreceni Wáli István Református Cigány Szakkollégium és a Budapesti Református Cigány Szakkollégium várja azokat a fiatalokat, akik az ősztől induló képzésekben vesznek részt, vagy már megkezdték egyetemi-főiskolai tanulmányaikat.

A saját útjukat kell járniuk

2014. május 12., címkék: keresztény roma szakkollégiumi hálózat, cigánymisszió, balog zoltán

„A roma fiataloknak meg kell találniuk a saját útjukat, azt kell tenniük, ami a feladatuk, nem pedig olyan példaképeket másolniuk, akikké nem tudnak válni" – mondta Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter a Keresztény Roma Szakkollégiumok éves konferenciáján, melyet május 10-én és 11-én tartottak Budapesten.

Közös felelősség – a megbékélés eszközei

2012. december 09., címkék: keresztény roma szakkollégiumi hálózat, wáli istván cigány szakkollégium, krszh

„Mi akkor is... együtt!" címmel szervezte meg a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat konferenciáját a Hanns Seidel Alapítvány, a Polgári Magyarországért Alapítvány, valamint a Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság december 7-től 9-ig Berekfürdőn, a Megbékélés Házában, ahol az elmúlt egy esztendő eseményeit, tapasztalatait, tanulságait is értékelték a szakkollégiumok vezetői, a fenntartó egyházak képviselőinek jelenlétében.

Lefocizták a pályáról ellenfeleiket a wális szakkollégisták

2012. november 13., címkék: keresztény roma szakkollégiumi hálózat, wáli istván cigány szakkollégium

A debreceni református szakkollégium csapat nyerte a keresztyén cigány szakkollégiumi hálózat első focitornáját.

Mi lehetünk az iránymutatás

2011. november 28., címkék: cigánymisszió, keresztény roma szakkollégiumi hálózat, konferencia

A Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat diákjai Küldetésben: cigányság – kereszténység – magyarság konferenciánkerekasztalbeszélgetésen vallottak arról, honnét, milyen szociális környezetből indultak, milyen nehézségekkel, akadályokkal kellett megküzdeniük a boldoguláshoz, hogyan látják a cigánytelepeken élő kortársaik helyzetét, és mit tudnak tenni ők maguk a cigány–magyar megbékélés érdekében. Az ő hozzászólásaikból idézünk pár gondolatot.

Küldetésben: cigányság – kereszténység – magyarság

2011. november 28., címkék: konferencia, keresztény roma szakkollégiumi hálózat, cigánymisszió

Ezzel a címmel szervezett konferenciát november 25–27. között Esztergomban a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat hallgatói és az intézményeket fenntartó egyházak képviselői számára a Polgári Magyarországért Alapítvány, a Hanns Seidel Alapítvány és a Társadalmi Felzárkóztatásért Felelős Államtitkárság.

Hídépítő romák egyházi szakkollégiumokból

2011. október 05., címkék: balog zoltán, interjú, keresztény roma szakkollégiumi hálózat

Szeptemberben elindult a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat, a frissen megalakult Református Törvényhozók Fóruma pedig először találkozott a református egyházvezetőkkel. A két fontos esemény kapcsán Balog Zoltán református lelkészt, társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkárt kérdeztük.

Elindult a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat első tanéve

2011. szeptember 13., címkék: keresztény roma szakkollégiumi hálózat, wáli istván cigány szakkollégium, budapest

A Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat ünnepélyes ökumenikus megnyitójára Budapesten, a Jezsuita Roma Szakkollégium épületében került sor szeptember 13-án. Az alkalmon részt vettek a történelmi egyházak képviselői.

Jelentkezőket vár a Wáli István Szakkollégium

2011. augusztus 12., címkék: wáli istván cigány szakkollégium, cigánymisszió, keresztény roma szakkollégiumi hálózat

Szeptemberben indul a református cigány szakkollégium első évfolyama, a jelentkezni kívánó főiskolásokat és egyetemistákat honlapján várja az új bentlakásos otthon. Ebben a tanévben huszonöt cigány fiatal tehetséggondozását vállalja a debreceni intézmény.

Az egyház a feszültség megelőzésében tud segíteni

2011. március 17., címkék: bölcskei gusztáv, Hírek, cigánymisszió, keresztény roma szakkollégiumi hálózat

Bölcskei Gusztáv szerint van egyházi válasz a gyöngyöspatai konfliktushoz hasonló helyzetek kezelésére.

Keresztyén szakkollégiumokkal a cigányság felemeléséért

2011. március 17., címkék: református felsőoktatás, Hírek, evangélikus egyház, református oktatás, balog zoltán, bölcskei gusztáv, keresztény roma szakkollégiumi hálózat, görög katolikus egyház, katolikus egyház

A magyarországi történelmi keresztyén egyházak a kormány támogatásával Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózatot alapítottak a cigány közösséghez tartozók felsőoktatási képzésének segítésére.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.