Hatalmas ereje van a közös imádságnak

2019. november 03., címkék: kárpát-medencei imanap

December első vasárnapján már a tizenharmadik Kárpát-medencei imanapot rendezi meg a Magyarországi Református Nőszövetség. Az idáig vezető úton az egyházkerületi nőszövetségek megismerték egymást, a közöttük lévő kapcsolatot megerősítette és szorosabbra fűzte az Isten és az egyház iránti szeretetük, tenni akarásuk. A Kárpát-medencei imanap előtt a Tiszántúli Református Nőszövetség szervezett konferenciát a kerületi küldötteknek szeptember 19. és 22. között Berekfürdőn, hogy együtt készülhessenek fel a decemberi alkalomra.

Imával a Kárpát-medencéért

2017. november 28., címkék: tiszáninnen, kárpát-medencei imanap, nőszövetség, börzsönyi józsefné

A fiatalok elvándorlásának megállításáért, a megélhetésért és a nemzetért imádkozik decem­ber 3-án a Kárpát-medencei reformátusság. Az idei imanapot a Tiszáninneni Református Egyház­kerület Nőszövetsége fogja össze, a részletekről vezetőjüket, Börzsönyi Józsefnét kérdeztük.

Elkészült a Kárpát-medencei imanapi füzet

2017. október 09., címkék: tiszáninneni reformátusok, kárpát-medencei imanap, nőszövetség

Tizenkettedik alkalommal szervezik meg december első vasárnapján a Kárpát-medencei imanapot. A liturgiát idén a Tiszáninneni Református Nőszövetség állította össze.

Délvidékért imádkozunk

2015. december 04., címkék: kárpát-medencei imanap, szerbiai reformátusok (szrke)

Az idei Kárpát-medencei imanap liturgiáját a Szerbiai Református Keresztyén Egyház lelkipásztorai és a Vajdaságban nemrég megalakult református nőszövetség tagjai állították össze. A december 6-i imanapra készült füzetből a délvidéki reformátusságot is jobban megismerhetjük.

Kárpát-medencei imanap tizedszer

2015. december 04., címkék: kárpát-medencei imanap, délvidéki reformátusok (szrke)

Az imanapot, melynek keretében minden évben más-más Kárpát-medencei református egyházkerületért imádkozhatnak a gyülekezetek december első vasárnapján, Kárpát-medencei nőszövetségi vezetők kezdeményezése nyomán 2006-ban tartották meg először. Idén a Szerbiai Református Keresztyén Egyházért imádkozunk.

A határzár túloldalán

2015. október 09., címkék: Nőszövetségi imanap, nőszövetségi imanap, délvidéki reformátusok (szrke), szerbiai református keresztyén egyház, nőszövetség, reformátusok lapja, kárpát-medencei imanap

Éppen tíz éve annak, hogy a Kárpát-medencei nőszövetségek a Generális Konvent támogatásával tenni akartak a nemzet egységéért a szomorú emlékű 2004. december 5-i népszavazás után, és imanapot hirdettek, amelynek anyagát minden évben más és más egyházkerület készítette elő. A tizedik imanapot a Kárpát-medence legfiatalabb nőszövetsége szervezi december első vasárnapjára, ezért a magyar–szerb–horvát határról sugárzott riasztó képek ellenére is útra keltek a magyarországi, erdélyi, királyhágómelléki, horvátországi és felvidéki nőszövetségi vezetők, hogy együtt legyenek a vajdasági Bácsfeketehegyen szeptember 17. és 20. között.

Nőszövetségi imanap

2012. november 24., címkék: 2012, kárpát-medencei imanap

December másodikán rendezik meg az idei Kárpát-medencei imanapot. Az alkalom liturgiáját is tartalmazó füzetben idén a Királyhágómelléki Nőszövetség mutatkozik be.

Imádkozni hittel és alázattal sosem hiábavaló - Kárpát-medencei Imanap Miskolcon

2011. december 06., címkék: kárpát-medencei imanap, kárpátaljai reformátusok (kre), Miskolc, miskolc, nőszövetség

A Kárpát-medencei református nőszövetségek december 4-én, vasárnap rendezték meg a már hagyományosnak számító imanapjukat.

Kárpát-medencei imanap 2011-ben is

2011. november 02., címkék: nőszövetség, kárpát-medencei imanap, 2011

A Kárpát-medencei református nőszövetségek december 4-én rendezik meg a már hagyományosnak számító imanapjukat. Az idei év liturgiáját a Kárpátaljai Nőszövetség állította össze.

Kárpát-medencei imanap

2010. november 25., címkék: nőszövetség, kárpát-medencei imanap

Ötödik alkalommal kerül sor a Kárpát-medencei Imanapra, amelynek liturgiáját ebben az évben a Tiszántúli Református Nőszövetség állította össze.

Közös imanap a budapesti gyülekezeteknek

2010. november 24., címkék: kárpát-medencei imanap, Gyülekezeti hírek

A budapesti gyülekezetek tagjai számára közös imanapi alkalmat tartanak december 3-án, az Óbudai Református Egyházközség gyülekezeti termében.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.