Megújult a szenvedélybetegek átmeneti otthona Dömösön

2020. március 02., címkék: dömös, missziói központ (rmk), iszákosmentő misszió

Ünnepélyes keretek között, családias hangulatban vágták át a nemzeti színű szalagot a Magyar Kékkereszt Egyesület szenvedélybetegeket segítő dömösi átmeneti otthona előtt. A február 29-én megtartott projektzáró rendezvényen Némethné Balogh Katalin, az egyesület elnöke, a Református Iszákosmentő Misszió vezetője adott hálát Istennek a befejezett munkálatokért, de köszöntőt mondott Magyarné Balogh Erzsébet, a Református Missziói Központ vezetője, valamint Balog Zoltán lelkipásztor, miniszterelnöki biztos is.

Részegesek Isten országában

2016. február 29., címkék: lelkésztovábbképzés, iszákosmentő misszió, reformátusok lapja

Ha az alkoholizmusról és az alkoholbetegek terápiájáról szóló cikkbe fog bele az olvasó, számokat vár, tendenciákat, esetleg függőségdefiníciót. Mindezekről nem, vagy csak érintőlegesen volt szó a Missziói Iroda által szervezett, a gyülekezeti iszákosmentés témáját körüljáró lelkésztovábbképzésen február 18. és 20. között. Sokkal inkább arról, milyen emberek az alkoholbetegek, hogyan lehet őket megszólítani, mit jelentenek ők a gyülekezet közösségében.

Szemléletformálás az Iszákosmentő missziónál

2014. július 15., címkék: iszákosmentő misszió

Magyarországon 800 ezer és 1,5 millió közé teszik az alkoholfüggőséggel küzdők számát a szakemberek. Akinél időben felismerik a gondot, nagyobb eséllyel segíthetnek, mint azon, aki évtizedek óta komoly alkoholproblémával küzd. Gyakran a családtag is beteg, még ha másként is, mint az alkoholfüggő.

Valóban szabadok

2011. december 14., címkék: Hírek, iszákosmentő misszió, kálvin kiadó, könyvbemutató

Bizonyságtevő könyv jelent meg a Kálvin Kiadóban. A Református Iszákosmentő Misszió vezetője gyűjtötte össze olyan emberek élettörténeteit, akik Istenhez fordulva megszabadultak az alkoholtól és új életük lett.

Lehet változni, és változtatni

2010. szeptember 22., címkék: iszákosmentő misszió, Háttér, missziói központ (rmk), misszió

Ne igyál! Ennek a rövid mondatnak ezernyi érzelmi töltése lehet: Mondhatják intőn, kétségbeesve, kérlelve, vagy veszekedve. Egy azonban biztosnak tűnik: semmit nem használ. Hogyan kell az alkoholfüggő ember felé fordulni? Mitől és hogyan gyógyul egy alkoholista? Hogyan lehet neki megbocsátani? Ezekre a kérdésekre keresték a választ a hétvégén a kecskeméti Emmaus Házban, ahol „A valóság a Krisztusé” címmel tartott háromnapos konferenciát az Református Missziói Központ Iszákosmentő Missziója.

Pszichiátriai és szenvedélybetegek otthona Abádszalókon

2010. március 24., címkék: iszákosmentő misszió, Hírek, pszichológia, abádszalók, bölcskei gusztáv, drogmisszió

Átadták a pszichiátriai és szenvedélybetegek otthonát Abádszalókon. Az intézmény fenntartását a Kunhegyesi Református Egyházközség vállalta január elsejétől. A gyülekezet hitelből vásárolta meg az intézményt, mintegy húszmillió forint értékben. Az otthon tagja lesz a Sarepta Gondozási Központnak, amelyet a kunhegyesi egyházközség tart fenn.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.