Ifjúsági munkások találkozója

2012. március 13., címkék: generális konvent, ifjúsági szervezetek, találkozó

Ötödik alkalommal találkozott a Kárpát-medencei egyházkerületi ifjúsági referenseket és az ifjúsági szervezetek vezetőit tömörítő Generális Konvent Ifjúsági Bizottsága (GeKIB) március 7. és 9. között, ez alkalommal a Felvidéken, Helembában. A tanácskozás résztvevői beszámoltak munkáikról, egyeztettek az év közös témájáról, valamint az együttműködés további lehetőségeiről tanácskoztak.

Mi a fiatalok véleménye az egyházról?

2011. november 05., címkék: találkozó, ifjúsági szervezetek, generális konvent

Másodjára ült össze idén a Generális Konvent Ifjúsági Bizottsága november 2. és 4. között. A Kárpát-medencei ifjúsági szervezetek képviselőit, a Zsinati Ifjúsági Iroda munkatársait és az egyházkerületi ifjúsági lelkészeket tömörítő testület ez alkalommal a Bethánia CE Szövetség piliscsabai házában tartotta megbeszélését közel harminc résztvevővel.

Istenem, hallgass hívásomra

2010. november 29., címkék: Határon túl, Ökumené, ifjúsági szervezetek, nagyvárad, ökumené

Nagyaváradon tartotta éves konferenciáját a Corpus Christi Ökumenikus Ifjúsági Szervezet. A találkozó témája a Keresztény lelkiség – az egység útja volt.

FIKE-év indul vasárnap Kolozsváron

2010. október 01., címkék: ifjúsági szervezetek, Határon túl, erdélyi egyházkerület, ifjúság

Immár az erdélyi egyetemeken is megkezdődött az új év, így természetesen a Főiskolás Ifjúsági Keresztyén Egyesület (FIKE) is tanévnyitásra készül.

Túlélés után megújulás

2010. szeptember 24., címkék: ifjúság, ifjúsági szervezetek

A Kárpát-medencei ifjúság képviseleti szervezete, a Magyar Ifjúsági Konferencia Munkácson tanácskozott, az együttműködés újjáépítése jegyében.

"...bármit cselekesztek, mindent Isten dicsőségére tegyetek!" - országos Firesz-tábor Királylehotán

2010. augusztus 27., címkék: firesz, Határon túl, ifjúsági szervezetek, szlovákiai reformátusok (szrke), ifjúság

Százhúsz-százharminc résztvevő és önkéntes segítő vett részt a Fiatal Reformátusok Szövetsége ötnapos királylehotai ifjúsági táborában.

Egyedül a világ ellen – Református Egyetemi Gyülekezetek Találkozója

2010. március 04., címkék: ifjúsági szervezetek, református oktatás, Hírek, református felsőoktatás

Egyedül lenni keresztyénként, fiatalként, sérültként, egyedül lenni egy világnézettel vagy egy nemzeti kisebbség tagjaként. Ez az egyik legnagyobb félelme a fiataloknak, és ez a témája az idei Református Egyetemi Gyülekezetek Találkozójának.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.