Ifjúsági missziós hálózat szövődik

2014. november 10., címkék: ifjúsági misszió, gekib

Gyülekezeti ificsoport, egyházmegyei, illetve egyházkerületi ifjúsági programok, ifjúsági szervezetek határon innen és határtalanul, egyetemi gyülekezetek és teológiák – egy-egy szál a református egyházon belül, amelybe belekapaszkodva megváltozhatnak ifjú életek. Ezeket a szálakat igyekezett hálóvá összeszőni a Zsinati Ifjúsági Iroda által szervezett képzés, illetve munkatársi találkozó november 3–5. között Berekfürdőn, amelyre nyolcvan résztvevő érkezett szerte a Kárpát-medencéből.

Kutatás a gyülekezeti konfirmációs és ifjúsági munka kapcsolatáról

2014. szeptember 10., címkék: Konfirmáció, ifjúsági misszió, konfirmáció, ifi

Egyház-szociológiai felmérést készítenek a gyülekezeti konfirmációs és ifjúsági munka kapcsolatáról református kutatók (Siba Balázs teológus, egyetemi adjunktus és Hámori Ádám szociológus, főiskolai tanársegéd).

Egy különleges utazás

2014. július 07., címkék: ifi, rajnai protestáns egyház, ifjúsági misszió

Júniusban egy magyar delegáció utazott Németországba, hogy a Rajnai Egyház vendégeként jobban megismerjék az ottani ifjúsági munkát. Beszámoló a tanulmányútról.

Százhúsz éve alakult a Nagypénteki Református Társaság

2013. április 09., címkék: évfordulók, nagypénteki református társaság, ifjúsági misszió

1893 nagypéntekén néhány lelkes fővárosi egyháztag az istentisztelet után Dr. Kecskeméthy Csapó István lelkész-helyettes ünnepi beszédén elmélkedve sétálgatott hazafelé. Éppen a Megváltó szeretetéről beszélgettek, amikor megpillantottak egy elhanyagolt külsejű kisfiút az utcán. A gyermek elhagyatottsága, a szemében égő vad tűz annyira megindította a társaságot, hogy fontolóra vették egy, a legszegényebb gyermekek gyámolításával foglalkozó egyesület alapításának tervét.

A Zsinaton a fiatalokról

2012. május 25., címkék: ifjúsági misszió, zsinat, magyarországi református egyház, xiii. zsinati ciklus 10. ülés, visszhang, zsinati ifjúsági fórum

Kevés beszámolót övezett olyan érdeklődés a Zsinat májusi ülésszakán, mint a pénteki napon a fiatalokról elhangzottat.

Mennyit érünk?

2012. május 08., címkék: királyhágómelléki református ifjúsági szövetség, függőleges konferencia, ifjúsági misszió

A kérdésre sok és sokféle válasz érkezhet, de az közös, hogy rettenetesen vágyunk a válaszra - mondta Dányi-Nagy Márió a Függőleges Ifjúsági Konferencia második napján. A kiskunhalasi lelkipásztor arról beszélt, hogy ki adhatja meg a választ.

Ifjúsági misszió, konfirmáció, önkéntesség

2012. április 25., címkék: konferencia, ifjúsági misszió

Tallinban rendezte meg soron következő konferenciáját április 11-14. között az International Association for the Study of Youth Ministry (IASYM). A tudományos találkozó előadói között dr. Siba Balázs képviselte egyházunkat.

Nem igaz, hogy a mai fiatalok megszólíthatatlanok

2012. április 12., címkék: ifjúsági iroda (zsinat), zsinati ifjúsági fórum, ifjúsági misszió, rakjuk össze

Rá kell bírni a fiatalokat arra, hogy gondolkozzanak a kérdéseiken, de ezek után az egyháznak nem szabad őket válaszok nélkül hagynia – véli Szontágh Szabolcs, zsinati ifjúsági irodavezető a pénteken kezdődő Zsinati Ifjúsági Fórum előtt. A kétnapos eseményen hatvan fiatal keresi majd a válaszokat a korosztályukat leginkább foglalkoztató kérdésekre. A cél az, hogy az ő igényeik, problémáik is formálják majd az egyházi közgondolkodást.

Látogatható az Ifi-Kap-Tár

2012. február 18., címkék: dunamelléki egyházkerület, honlap, ifjúsági misszió

Tavaly októberben indították a honlapot, azóta már 25 ezer felett jár a látogatók száma. Az Ifi-Kap-Tár ifjúsági anyagokat sokaktól kapó és mindenki számára tároló gyűjtemény, mely sokféle módszert, ötletet rejt.  

I Love Taiwan Mission 2012

2012. február 16., címkék: taivan, ifjúsági misszió

A Taiwani Prestiberiánus Egyház szeretettel hívja a 16-35 év közötti keresztyén fiatalokat a 2012. június 27 és július 14 között megrendezésre kerülő „2012 I Love Taiwan Mission Camp” elnevezésű rendezvényére.

Gazdag évet zárt a Firesz - Duna Mente

2012. január 02., címkék: firesz, ifjúsági misszió, Határon túl

A Firesz – Duna Mente a 2011-es esztendőben tizenöt különféle alkalmat szervezett a fiatalok számára, melyen több mint hatszázan vettek részt. A programok megvalósítására a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház egyházépítői keretéből 3875 eurós támogatást kaptak.

Diakóniai Karácsony a Molnár Mária Református Otthonban Cegléden

2011. december 16., címkék: 2011, zsinati elnökség, ifjúsági misszió, karácsony, diakónia, ceglédi gyermekotthon

A Diakóniai Karácsony alkalmából a Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnöksége és meghívott vendégek 2011. december 14-én együtt ünnepeltek a ceglédi Molnár Mária Református Gyermekotthon lakóival. A különleges ünnepi alkalmon Czibere Károly szeretetszolgálati irodavezető és Dr. Szentesi Andrásné intézményvezető fogadták a vendégeket. A munkatársak énekszóval köszöntötték az ünnepségre érkezőket.

Beleszeretik a gyermekeket a gyülekezetbe

2011. december 15., címkék: ifjúsági misszió, Advent 2011, nevelőszülői hálózat

Nevelőcsaládok ünnepi készülődését örökítettük meg egy kisfilmben karácsonyi cikksorozatunk részeként. Nemrégiben lett hároméves a Magyar Református Gyermekvédelmi Szolgálat - Nevelőszülői Hálózata. Munkájuk kulcsszava a befogadás, amit több szinten is megvalósul, hiszen a családok, a gyülekezetek, a települések mind együttműködnek a Hálózat munkatársaival a sikerért. A készülődést bemutató film mellett a hálózat működéséről Dr. Fábián Ildikó Intézményvezető lelkészt, a Református Egyház Gyermekvédelmi Szolgálatának vezetőjét kérdeztük.

A Nyírségi Református Egyházmegye Konfirmandus Találkozójáról - Uralkodj...

2011. december 12., címkék: nyírségi egyházmegye, találkozó, Gyülekezeti hírek, ifjúsági misszió, konfirmandus

Nem mindennapi eseményre hívogattak a Nyírségi Református Egyházmegye gyülekezeteiben, hiszen a konfirmálni készülő korosztály fiataljainak rendezett az egyházmegyei Missziói Bizottság két gyülekezettel karöltve egy-egy találkozót.

Isten a közös pont

2011. szeptember 05., címkék: ifjúsági misszió, ökumenikus ifjúsági iroda, közöspont, ökumenikus

„A betérők beszélhettek velünk, idegen emberekkel, akiknek gyakran könnyebb elmondani mélyebb dolgokat, mint egy ismerősnek. Kérdezhettek életről, hitről, egyházról. - mesélte élményeit a Szigetről Visontai Dóra. – Olyan hasonló korú fiatalokkal beszélhettek, akik szabad idejükben velük együtt jártak az esti koncertekre. Hasonlók, de mégis mások.” Ők a KözösPont Sátor keresztyén önkéntesei, akik jelen vannak különböző magyarországi nyári fesztiválokon. Az evangélikus, katolikus és református egyház közös misszióját az Ökumenikus Ifjúsági Iroda szervezi.  

Játékosan közvetítik az evangéliumot

2011. augusztus 25., címkék: evangélium, ökumenikus, ifjúsági misszió

Tavasszal indult útjára a Napraforgók – Evangéliumi Játszóház. Szó szerint indult, mert a szervezők az ország különböző pontjain állítják fel ugráló várukat, bábszínházukat, kézműves asztalaikat. Mint mondják, mindez több mint szolgáltatás, szolgálatukkal Istenről tesznek tanúságot a gyerekeknek és szüleiknek. 

Református ifjúsági csoportvezető és közösségszervező képzés

2011. augusztus 24., címkék: református ifjúsági vezetőképző, ifjúsági misszió, Hírek

Újra elindul a Református ifjúsági csoportvezető és közösségszervező képzés.

Kapcsolatban - Püski Dániel a debreceni egyetemi gyülekezetről és a fiatalok lelki nehézségeiről

2011. augusztus 15., címkék: debreceni egyetemi templom, interjú, püski dániel, ifjúsági misszió

Július végétől már tudják a leendő főiskolások és egyetemisták, hogy néhány héten belül hol kezdik meg felsőfokú tanulmányaikat. A nagyobb városokban azonban nemcsak az előadótermek, hanem az egyetemi gyülekezetek is várják a diákokat. „Egy jó közösségnek önmagában gyógyító és megtartó ereje van” – hangsúlyozza Püski Dániel egyetemi lelkész a debreceni egyetemi gyülekezet egyik jellemzőjét. Az európai egyetemi lelkészek szervezetének alelnökével a júniusi debreceni lelkészkonferenciáról is beszélgettünk.

Mint az első pünkösd

2011. június 28., címkék: Ökumené, kirchentag, ifjúsági misszió, ökumene, ökumené

A programok mennyisége és sokszínűsége miatt, a bőség zavarában, azt sem tudta az ember, hova menjen – beszámoló a drezdai Kirchentagról.

Nyári gyermektáborokat szervez a FIRESZ

2011. június 09., címkék: bátorkeszi, ifjúsági misszió, firesz

A Fiatal Reformátusok Szövetsége a Bátorkeszi Református Egyházközséggel karöltve az idén is megszervezi nyári táborait a 6-13 éves korosztályú gyermekek számára. A három tábor közül az egyik, most már hagyományosan, angol nyelvű lesz, de mindegyik témája Ruth könyve lesz.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.