A megtérés flashbackje

2018. június 18., címkék: Flashback, budapesti ünnepi könyvhét, Kallódó Ifjúságot Mentő Misszió, Harmat Kiadó, Orsolics Zénó, harmat kiadó

A drogmisszió Adna kávézója, a budapesti ünnepi könyvhét, a gazdagréti református gyülekezet – ezeket a helyszíneket járta végig az ünnepi könyvhéten Orsolics Zénó Flashback című könyvével. A kötet életének első lépései a szerző életének fontos színtereit, szerepeit ölelik át. Rendhagyó önéletírás, bizonyságtétel, formálódás, kibontakozás áll előttünk közel 160 oldalon.

A megtérés flashbackje

2018. június 18., címkék: Flashback, budapesti ünnepi könyvhét, Kallódó Ifjúságot Mentő Misszió, Harmat Kiadó, Orsolics Zénó, harmat kiadó

A drogmisszió Adna kávézója, a budapesti ünnepi könyvhét, a gazdagréti református gyülekezet – ezeket a helyszíneket járta végig az ünnepi könyvhéten Orsolics Zénó Flashback című könyvével. A kötet életének első lépései a szerző életének fontos színtereit, szerepeit ölelik át. Rendhagyó önéletírás, bizonyságtétel, formálódás, kibontakozás áll előttünk közel 160 oldalon.

A kapcsolatot cseréld, ne a társad!

2018. június 02., címkék: könyvajánló, harmat kiadó, házasság hete, Házasság hete

„Nem lehetsz néző a saját életedben. Ne süppedj bele a megszokásba, van más megoldás, mint a válás. Csodák igenis vannak, ott voltam, láttam őket megtörténni" – biztat Mihalec Gábor pár- és családterapeuta új könyvében, amelynek bemutatóját május 31-én, az Aranytíz Kultúrházban tartották. A Házasság 2.0 című kötetről szóló beszélgetésen Győri Virág, a Family magazin főszerkesztője, Makay Zsuzsanna, a Központi Statisztikai Hivatal Népességtudományi Kutatóintézetének demográfusa és Herjeczki Kornél, a Házasság Hete Mozgalom országos koordinátora, a Harmat Kiadó igazgatója beszélgetett a szerzővel.

Két könyv két nézőpontból

2017. november 16., címkék: könyvajánló, ellis potter, harmat kiadó

Lelki békénket felforgató olvasmányok vagy Isten jobb megismerését segítő írások? Egyáltalán kell-e különbséget tennünk a kettő között? Ellis Potter Honnan tudod? és 3 elmélet a mindenségről című könyveit ajánljuk. 

25 éves a Harmat Kiadó

2016. április 10., címkék: évforduló, harmat kiadó

Telt ház volt a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának székházában, amikor a Harmat Kiadó 25 éves megalapulását ünnepelték. A negyed évszázad alatt a kiadónak több mint 500 kötete jelent meg eddig közel három millió példányban.

Könyvek nem csak a Házasság hetére

2016. február 08., címkék: harmat kiadó, házasság hete, kálvin kiadó, Házasság hete, könyvajánló

Hazánkban idén kilencedik alkalommal rendezik meg a Házasság hetét a keresztyén egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával. Hétfőtől vasárnapig a Kálvin és a Harmat Kiadó kiadványai közül ajánlunk egy-egy hasznos könyvet, ami e témában tanácsot, segítséget nyújthat.

Gyógyulás a bántalmazásból

2014. május 13., címkék: dorie, harmat kiadó

Doris Van Stone megrázó igaz története Isten gyógyító szeretetéről vall. Végigvezeti az olvasót gyermekkora testi-lelki megpróbáltatásaitól a lenyűgöző misszionárius időkig, amikor férjével Új-Guineában a dani bennszülöttek között éltek.

Mesék birodalma

2014. február 06., címkék: szeretetszolgálat (mrsz), meseköz, harmat kiadó

Memória játékkal kezdődik a Meseköz. Minden gyermek örömmel vesz részt C. S.  Lewis Narnia krónikáihoz kapcsolódó képeinek összepárosításában. Eközben szinte észrevétlenül átismétlik a korábbi alkalmakkor hallott történeteket. A Magyar Református Szeretetszolgálat és a Harmat Kkiadó közös interaktív foglalkoztatóját immáron negyedszerre szervezte meg február 1-én Budapesten, az A30 pincében hátrányos helyzetű gyermekek és szüleik számára.

Két új könyv a Harmat kiadótól

2012. július 16., címkék: harmat kiadó, könyv

A Harmat kiadó nyárra is ajáln újdonságot. A két sikerszerző, Philip Yancey és Francine Rivers két kötetének fordítása jelent meg gondozásukban.

Radikális kérdések a lélekről

2012. június 08., címkék: károli egyetem (kre), németh dávid, harmat kiadó, a lélek titkai, izsák norbert

A napokban jelent meg A lélek titkai című könyv, melyben Németh Dávid pasztorálpszichológia-professzorral, a Károli Egyetem volt dékánjával Izsák Norbert beszélget. A könyvbemutatón jártunk.

Új könyvek a Harmat kiadótól

2012. január 31., címkék: könyvbemutató, házasság, harmat kiadó

  A Harmat Kiadó három újdonsággal jelentkezik februárban. Két új Gary Chapman könyvet vehet kezébe az olvasó, valamint egy pszichológusokból és lelkigondozókból álló szerzőcsoport legújabb művét.

Gary Chapman a házasságról

2011. november 09., címkék: harmat kiadó, könyvbemutató

Végre egy nyelvet beszélünk! - Kommunikáció és intimitás a házasságban címmel megjelent Gary Chapman legújabb könyve a Harmat Kiadó gondozásában. . „A párok olyan mértékben elégedettek a házasságukkal, amennyire valamennyi felsorolt területen megvalósul köztük az intimitás”  írja  a szerző.

A Kegyelem harmatja

2011. november 08., címkék: cseri kálmán, harmat kiadó, könyvbemutató

Megjelent Cseri Kálmán református lelkész legújabb kötete, A kegyelem harmatja.  A szerző az év minden napjára lelki elemózsiával szolgál.

Molnár Mária az Admiralitás-szigeteken - könyvújdonság

2011. október 21., címkék: miklya luzsányi mónika, harmat kiadó, könyvbemutató

A Harmat Kiadó gondozásában megjelent Miklya Luzsányi Mónika legújabb könyve, Molnár Mária misszionáriusnőről.

Könnyvvásár a Harmat Kiadónál

2011. október 21., címkék: könyv, harmat kiadó

A Harmat Kiadó november 4-5-én megtartja idén is novemberi könyvvásárát.

Új webáruházat indított a Harmat Kiadó

2011. március 21., címkék: harmat kiadó, könyvbemutató

A www.12kosar.hu honlapra kattintva számos neves keresztény kiadó könyveit beszerezheti.

Esti mesélő könyv – Bob Hartman

2010. december 23., címkék: könyvbemutató, család, harmat kiadó

  A lefekvés ideje különleges alkalom a gyerekek életében. Bob Hartman, hivatásos mesemondó gondos odafigyeléssel válogatta a darabokat ebbe a gyűjteménybe a világ minden tájáról, és sok játékos ötlettel szolgál a felolvasás színesítésére és a hallgatóság bevonására.

A benned fénylő csillag

2010. december 23., címkék: könyvbemutató, harmat kiadó

  Költők és gondolkodók idézetei buzdítanak arra, hogy merjük hinni: küldetésünk van, amely a szeretet által teljesedhet ki. Induljunk el megkeresni a bennünk fénylő csillagot!

Legeslegszebb betlehemes – Barbara Robinson

2010. december 23., címkék: könyvbemutató, harmat kiadó, karácsony, advent

A Herdman gyerekeket mindenki ismeri a környéken, mint a rossz pénzt. A hat vásott és elhanyagolt kölyök első templomi látogatása alkalmával magához ragadja a betlehemes játék főszerepeit, és ezt senki sem tudja megakadályozni. Barbara Robinson könyvében az olvasó számára is mélyebb tartalmat nyer a jól ismert betlehemi történet.

20 éves a Harmat Kiadó

2010. október 28., címkék: harmat kiadó, Ökumené, Hírek, ökumené

A Harmat Kiadó 20. születásnapja alkalmából könyvvásárt tartanak november 5-én és 6-án, melyen kedvezményesen lehet megvásárolni a kiadó könyveit.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.