Váljon a hála életformává!

2019. október 28., címkék: hálaadó istentiszetelet

Engedelmesség, elköteleződés, alázat, egyensúly – csupán néhány gondolat a háláról. A Református Közéleti és Kulturális Alapítvány szervezésében október 27-én megtartott dunaszentgyörgyi hálaadó istentiszteleten arról kérdeztük a résztvevőket, hogyan is adhatunk hálát hétköznapjainkban.

Vitamininjekció

2016. szeptember 09., címkék: hálaadó istentiszetelet, bogárdi szabó istván, horvátországi reformátusok

Maroknyi magyar közösség küzd a fennmaradásért a délvidéki Karancson; a faluban szerda este hálaadó istentiszteletet tartottak a templom megújulásáért. Az ünnepségen Áder János magyar és Kolinda Grabar-Kitarovic horvát államfő is részt vett. A Parókia Portál tudósítása.

Minden megfordult

2015. szeptember 01., címkék: szabó istván, balog zoltán, bibó istván, évforduló, tombor lászló, baár madas gimnázium, hálaadó istentiszetelet

A keresztyén hitet és az önálló kritikus gondolkodás képességét együtt, egyszerre és egymással összekapcsolva akarták nevelni diákjaikban a Baár-Madas Református Gimnázium újraindítói huszonöt évvel ezelőtt. A rendszerváltás utáni iskola-alapító igazgató, Bibó István szerint az összekapcsolás nem lehetetlen, de a hozzá vezető út nagyon keskeny. Hálaadó istentisztelettel emlékeztek az elmúlt negyedszázadra az országban elsőként újraindult református gimnáziumban.

Megújult a Farkas utcai templom Kolozsváron

2015. augusztus 18., címkék: erdélyi egyházkerület, hálaadó istentiszetelet, évforduló, kató béla, kolozsvár, balog zoltán

Hálaadó istentisztelet keretében adták át augusztus 16-án a Farkas utcai református templomot. Kolozsvár egyik szimbólumaként számon tartott épülete az elmúlt másfél évben be volt zárva és jelentős mértékű felújítási munkálatokon esett át.

Megújult a széki református templom

2015. augusztus 12., címkék: hálaadó istentiszetelet, kató béla, szék, erdélyi egyházkerület

Templomának megújulásáért adott hálát augusztus 9-én a széki református közösség. A 13. századi templomot az elmúlt két év során renoválták. A hálaadó istentiszteleten Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület püspöke szolgált.

Ünnepel a Kollégium

2013. május 25., címkék: fazekas sándor, bölcskei gusztáv, orbán viktor, magyar református egység napja, hálaadó istentiszetelet, debrecen

Megújulhat a reformáció ötszáz éves évfordulójára a Debreceni Református Kollégium és intézményhálózata. A 10 milliárd forint értékű állami támogatásról szóló megállapodást az intézmény 475 éves és a Dóczy Intézet 175 éves jubileuma, valamint a magyar református egység napja alkalmából tartott istentiszteletet követően május 25-én a debreceni Nagytemplomban írta alá Orbán Viktor miniszterelnök és Bölcskei Gusztáv tiszántúli püspök.

Az Úr félelmében ünnepeltek

2012. június 20., címkék: hálaadó istentiszetelet, körmend, jubileum, dunántúli egyházkerület

„Elődeink mindig tudták szemeiket az égre emelni, megtalálták a segítség kiapadhatatlan forrását" – mondta előadásában Huszár Pál, dunántúli főgondnok. A körmendi sportcsarnokban 2012. június 20-án délután ünnepi istentiszteletet tartottak a Dunántúli Református Egyházkerület fennállásának négyszáz éves évfordulója alkalmából.

Istentisztelet a Magyar Református Egység Napja alkalmából

2012. május 18., címkék: hálaadó istentiszetelet, május 22., média, református egység napja

Május 20-án 17 órától ünnepi hálaadó istentisztelet tartanak Budapesten, a Kálvin téri református templomban.

Felújították a szerepi református templomot

2011. október 12., címkék: bölcskei gusztáv, hálaadó istentiszetelet, hajdúvidéki egyházmegye, templomfelújítás

  A több mint száznyolcvan éves épület kívülről és belülről egyaránt megújult. A felújításért október 16-án, délután 3 órától ad hálát a gyülekezet. Az istentiszteleten Bölcskei Gusztáv, tiszántúli püspök hirdet igét.

A nagykőrösi templomért

2011. október 12., címkék: nagykőrös, hálaadó istentiszetelet, templomfelújítás

Megújult templomukért adnak hálát a nagykőrösi reformátusok október 15-én, szombaton. A református templomot uniós, önkormányzati és egyházi hozzájárulásból, valamint a város polgárainak segítségével építették újjá.

Csillag jelzi, hogy szükségünk van egy szerető Istenre

2011. augusztus 02., címkék: felújítás, székesfehérvári református, hálaadó istentiszetelet

Hálaadó alkalomra érkeztek a hívek a székesfehérvári Széchenyi utcai református templomhoz, melynek felújítása fontos szakaszához ért. Helyére került a torony gömbje és a magyar református templomok szimbóluma, a csillag.

Igazi otthon

2011. július 11., címkék: idősgondozás, hajdúvidéki egyházmegye, hálaadó istentiszetelet, bölcskei gusztáv

Bővítették a hajdúszoboszlói ANNA Idősek Otthonát. Az új épületszárny átadásának hálaadó istentiszteletét július 10-én, vasárnap tartották.

Átadják az ANNA Idősek Otthonának új szárnyát

2011. július 07., címkék: bölcskei gusztáv, hálaadó istentiszetelet, hajdúvidéki egyházmegye, idősgondozás

A hajdúszobsozlói intézmény új épületrészét hálaadó istentisztelettel avatják fel.

Felújították a kisvarsányi református templomot

2011. május 25., címkék: templomfelújítás, hálaadó istentiszetelet, kisvarsány

A gyülekezet több mint negyvenhárom millió forintot nyert pályázaton. A pénzből akadálymentesítettek, kicserélték a nyílászárókat és újrafestették a templomot.

Lévay Jubileumi Gála és Iskolatörténeti kiállítás

2011. február 18., címkék: lévay józsef református gimnázium miskolc, hálaadó istentiszetelet, jubileum

A Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon közössége február 26-án tartja az intézmény alapítása 450. évfordulója tiszteletének szentelt Hálaadó tanév kiemelt rendezvényeképpen Jubileumi Gáláját.

Megújult a Debreceni Református Nagytemplom

2011. február 14., címkék: debreceni nagytemplom, felújítás, hálaadó istentiszetelet

Ünnepi istentiszteleten avatták fel vasárnap délelőtt Debrecen egyik legjellegzetesebb épületét, amely amellett, hogy megszépült belülről, már a kor turisztikai követelményeinek is megfelel.

Befejeződött a Nagytemplom felújítása

2011. február 09., címkék: debreceni nagytemplom, felújítás, hálaadó istentiszetelet

A Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség hálaadó istentiszteletére várják az érdeklődőket február 13-án, vasárnap 10 órára a Nagytemplomba.

Bemutatták a panelmisszióról szóló könyvet

2010. november 03., címkék: hálaadó istentiszetelet, könyvbemutató, bogárdi szabó istván, steinbach józsef, Háttér, Hírek, lakótelepi misszió, czövek tamás

A szigetszentmiklósi gyülekezet adott otthont a Czövek Tamás szerkesztésében megjelent, hét lakótelepi gyülekezet születését közreadó könyv bemutatójának.

Kettős jubileumot ünnepelt a sárospataki református gimnázium

2010. november 03., címkék: csomós józsef, tiszántúli egyházkerület, sárospataki kollégium, hálaadó istentiszetelet, Hírek

Hálaadó istentiszteleten ünnepelte a sárospataki református gimnázium egyházi fenntartásának huszadik,  az intézmény fennállásának pedig 480 éves évfordulóját.

Ökumenikus istentisztelet volt Szendrőben

2010. november 03., címkék: Gyülekezeti hírek, árvíz, hálaadó istentiszetelet, Hírek

Október 27-én az Ökumenikus Segélyszervezet a szendrői református templomban tartott ökumenikus hálaadó istentiszteletet.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.