Részvétnyilvánítás a spanyolországi vonattragédia miatt

2013. augusztus 01., címkék: katasztrófa, guy liagre, olav fykse tveit, Olav Fykse Tveit

Július 24-én a spanyolországi Santiago del Compostela közelében kisiklott egy személyvonat. A szerencsétlenségben hetvennyolcan hunytak el.  Az Egyházak Világtanácsa és az Európai Egyházak Konferenciája vezetői részvétüket fejezték ki.

Kérdések, amiket fel kell tenni

2013. július 05., címkék: guy liagre, cec nagygyűlés 2013 budapest, Julio Murray

"Rugalmasnak ugyanakkor kritikusnak kell lenni"- mondta Guy Liagre az Európai Egyházak Konferenciájának főtitkára július 4-én Budapesten a RaM Colossuemban felvezető bezsédében. Julio Murray, a XIV. Naggyűlés főszónoka pedig így határozta a hatnapos tanácskozás fő szándékát: "A problémák összetettségnek és a feladatok nagyságának a hit újraélesztésére kell indítania minket."

Budapest, az újjászületés helyszíne

2013. július 02., címkék: guy liagre, emmanuel metropolita, cec nagygyűlés 2013 budapest

Miért fontos az Európai Egyházak Konferenciájának (CEC) 14. Nagygyűlése? Erről tartottak rövid sajtótájékoztatót július 2-án Budapesten, a Hélia szállóban Emmanuel, francia metropolitának, a CEC elnökének és Guy Liagre-nak a szervezet főtitkárának, valamint Klaus Riethnek, a németországi Württembergi evangélikus egyház főtanácsosának részvételével.

Előkészületek

2013. január 31., címkék: cec nagygyűlés 2013 budapest, guy liagre

Guy Liagre, az Európai Egyházak Konferenciájának főtitkára a hét elején sajtótájékoztatón számolt be a szervezet tevékenységéről és a budapesti Nagygyűlés szervezésének folyamatáról. A RaM Colosseumban a világi és egyházi média képviselői is jelen voltak.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.