Valódi életközösségben

2017. november 15., címkék: gaál sándor, nyíregyháza

Nemcsak anyagilag, lelkileg is sokat jelentett a nyíregyháza-örökösföldi közösségnek, hogy templomépítésükért összefogott az egész Magyarországi Református Egyház. A templom alapkőletétele után még idén elkezdik az építkezést. Magyarország északkeleti táján a fizikai építkezésen túl a kapcsolatok erősítése is fontos, ezért találkoznak a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területén működő három református egyházmegye tagjai. A részletekről Gaál Sándort, a Nyírségi Református Egyházmegye esperesét kérdeztük.

Az egyház lényege

2017. május 23., címkék: xiv. zsinati ciklus 7. ülésszak, gaál sándor

Gaál Sándor tiszántúli zsinati tag áhítatával vette kezdetét a Magyarországi Református Egyház Zsinata XIV. ciklusának 7. ülésszaka május 23-án. A nyírségi egyházmegye esperese az Apostolok cselekedeteiről írott könyv 12. részének 5-17. versei alapján hirdette az igét.

Valaki az egyház vállára teszi a kezét

2013. április 16., címkék: cigánymisszió, gaál sándor, reformátusok lapja

Hol kezdjük? Gyakran feltett kérdés ez napjainkban a cigányok közötti szolgálattal kapcsolatban. A közelgő zsinati ülés programjában és az elmúlt időszak egyházi fórumain mindenütt ott van ez a kérdés: a lelkésztestületi üléseken, a zsinati vitanapon, az Országos Cigánymissziós Tanács megalakulásán – Gaál Sándor nyírségi esperes írása.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.