Életünk Isten ítélete alatt áll, de Isten kegyelmében bízik

2018. március 25., címkék: interjú, géresi róbert

„Az egész felvidéki magyar református közösséget tüntették ki, hisz közösségünk a felvidéki magyar jelenlét meghatározó tényezője” – véli Géresi Róbert, a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház püspökhelyettese, aki március 15-én Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült.

Magyar református óvodák indulhatnak a Felvidéken

2017. július 10., címkék: géresi róbert, református oktatás, felvidéki reformátusok

A keresztyén és a magyar identitás, valamint a felvidéki református intézményhálózat megerősödését reméli a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház az új óvodaprogramjától. A részletekről Géresi Róbert püspökhelyettest kérdeztük.

Seregek sokaságának ünnepe

2012. december 21., címkék: reformátusok lapja, Abaújszina, géresi róbert, karácsony 2012

Szenteste megtelnek a templomok. Vannak, akik közelről jönnek, és vannak, akik távolról érkeznek haza. Hála ezért az Úrnak – írja áhítatában Géresi Róbert, felvidéki református lelkész, püspökhelyettes.

Hadd kapjon egyházunk is minél több „meghívót” a szolgálatra

2011. május 12., címkék: szlovákiai keresztyén egyház, géresi róbert, népszámlálás

Május 21-én megszámlálják Szlovákia lakosságát. A számokból többek között kiderül nemcsak az, hogy hány magyar él az országban, de az is, hány szlovák és magyar vallja magát reformátusnak. A református egyházban elindított kampányról, illetve a várható számbeli eredményekkel kapcsolatban fogalmazta meg gondolatait a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház honlapjának felkérésére Géresi Róbert püspök-helyettese.

Október 24-én iskolaszentelés Alistálon

2010. október 20., címkék: hálaadó istentiszetelet, géresi róbert, szlovákiai reformátusok (szrke), református oktatás

A vasárnap 15.00 órakor kezdődő hálaadó istentiszteleten Géresi Róbert püspökhelyettes szolgál igehirdetéssel.

Először lesz közös költségvetése a Magyar Református Egyháznak

2010. május 27., címkék: tarr zoltán, marian hamari, komárom, trianon, géresi róbert, magyar református egyház, kárpát-medence, generális konvent elnöksége, állampolgárság, Hírek, csomós józsef, fazekas lászló

A felvidéki Komáromban, története során először tanácskozik a határon túl a Generális Konvent. A Kárpát-medencei reformátusság legfőbb tanácskozó testülete közös költségvetést, és a trianoni békeszerződésről szóló nyilatkozatot fogadott el. Az ülésen felszólalt a felvidéki református egyház szlovák nyelvű püspökhelyettese is.

„Én örömem! Krisztus Feltámadt!”

2010. április 01., címkék: peterdi dániel, derencsényi istván, géresi róbert, húsvét, héder jános, Háttér

Ünnepi ruha, harangzúgás, fonott kalács és hímes tojás… Találkozások, szent misztérium, úrvacsora...Peterdi Dániel, Géresi Róbert, Derencsényi István és Héder János emlékeznek vissza húsvéti ünnepeikre.

Országos találkozó felvidéki református pedagógusoknak Miskolcon

2010. március 31., címkék: lévay józsef református gimnázium miskolc, Határon túl, találkozó, géresi róbert, református oktatás, szlovákiai keresztyén egyház, fazekas lászló

A Lévay József Református Gimnázium ad otthont a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház területén működő református iskolák pedagógusai számára első alkalommal megrendezett Országos Református Pedagógustalálkozónak, az "OrRePeTá"-nak április 16-17-én Miskolcon.

Bátran beszélj magyarul!

2010. január 29., címkék: géresi róbert, nyelvtörvény, Háttér, szlovákiai reformátusok (szrke)

Ne féljenek használni anyanyelvüket! – erre biztatja a Szlovákiában élő magyarokat a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház magyarajkú püspök-helyettese. Géresi Róbert honlapunknak azt mondta, hogy a szlovákiai nyelvtörvénnyel a kormány célja nem a büntetés volt, hanem a magyarok megfélemlítése.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.