Várni kell az új egyházügyi törvényre

2015. március 09., címkék: egyházügyi törvény, soltész miklós

Több hónapos késéssel kerülhet a Parlament elé az új egyházi törvény. Az Igazságügyi Minisztérium tavasszal nyújtotta volna be a jogszabályt, de az egyházügyi államtitkár szerint leghamarabb is csak ősszel tárgyalhat róla az Országgyűlés.

Mi az egyház?

2014. július 14., címkék: ökumenikus tanács (meöt), interjú, egyházügyi törvény, fischl vilmos

A 2011-ben elfogadott egyházügyi törvény új megközelítést hozott az egyházi státusszal kapcsolatban. A napokban tíz egyházi státuszt igénylő felekezet kérelmét utasította el az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Az evangelikus.hu egyházról, egyházi törvényről és az ökumenéről beszélgetett dr. Fischl Vilmossal.

Bíróság döntsön az egyházi státuszról

2013. március 08., címkék: nyílt levél, ökumenikus tanács (meöt), egyházügyi törvény

„A törvényalkotó fontolja meg az egyházak regisztrációjának áttelepítését a Fővárosi Törvényszék jogkörébe" – a MEÖT nyílt levélben fejezte ki véleményét az egyházügyi törvény alkotmányellenesnek nyilvánított passzusairól.

Hatályon kívül az egyházakról szóló törvény egyes részei

2013. február 26., címkék: alkotmány, egyházi törvény, egyházügyi törvény

Az Alkotmánybíróság (Ab) 2013. február 26-án megsemmisítette az egyházi törvény több rendelkezését, köztük azokat, amelyek az egyházak parlament általi elismerésének eljárására vonatkoznak.

Nem láttuk a folyamatos egyeztetést

2012. május 29., címkék: egyházügyi törvény, bölcskei gusztáv

Az MRE zsinatának lelkészi elnöke a Magyar Távirati Irodának (MTI) adott interjúban többek között beszélt az iskola-átvételekről, az egyházügyi államtitkárságról és az egyházügyi törvényről.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.