Istentől RENDelt közösségben

2018. július 06., címkék: képriport, dunántúli egyházi napok (rend)

Megerősítő, programokban gazdag találkozón vannak túl a dunántúli reformátusok. Képes összefoglalónk a kaposvári dunántúli Református Egyházi Napokról.

„Bízz, szárnyalj, erősödj az Úrban!”

2018. július 02., címkék: köntös lászló, rend, dunántúli egyházi napok (rend), vladár gábor, bellai zoltán, REND, steinbach józsef

Mit jelent bízni Istenben? Hogyan „szárnyalhatnak” a keresztyének? Mivel tudják erősíteni egymást a fogyatkozó közösségek? Ezekre a kérdésekre keresték a választ az idei dunántúli Református Egyházi Napok résztvevői június utolsó hétvégéjén Kaposváron.

Miért fontos a család?

2018. június 30., címkék: család éve, dunántúli egyházi napok (rend), rend, REND

Mit gondol a család intézményéről a református püspök, az evangélikus esperes és a katolikus érsek? Hogyan szakít időt házastársára és gyermekeire az államtitkár és a Zsinat lelkészi elnöke? Ez is kiderült június 30-án délután Kaposváron, az idei REND második napján.

Elkezdődött a „szent forgatag” Kaposváron

2018. június 29., címkék: dunántúli egyházi napok (rend)

Még az eső sem moshatja el az idei REND-et: a péntek esti istentisztelettel a felhőszakadások ellenére is elkezdődtek a Református Egyházi Napok Dunántúlon. Kaposváron fedett helyszínekkel is készülnek a fesztivál szombati és vasárnapi programjaira – ha tehetik, látogassanak el a somogyi megyeszékhelyre.

Bőséggel megáldott város

2018. június 20., címkék: kaposvár, dunántúli egyházi napok (rend), dunántúli egyházkerület

Rippl-Rónai József, Vaszary János, Csik Ferenc és Czibor Zoltán – mindannyian Kaposváron születtek. Csertán Márton, Ikafalvi Farkas Béla, Matoltsy Sándor és Magay Ferenc – jeles személyek, akiknek emlékezetét hálával őrzik a somogyi megyeszékhely református gyülekezetében. A dél-dunántúli városban jártunk, hogy megismerkedjünk az idei REND (Református Egyházi Napok – Dunántúl) helyszínével és házigazdáival.

A krisztusi fészekrakás örömével

2018. június 20., címkék: steinbach józsef, dunántúli egyházi napok (rend)

Idén nyolcadik alkalommal szervezik meg a REND (Református Egyházi Napok – Dunántúl) találkozót. Június 29. és július 1. között Kaposváron több mint száz programmal várják a dunántúli és a Kárpát-medencei magyar reformátusságot. Steinbach József dunántúli püspökkel a fesztiválról beszélgettük.

Reformátusok a magyar tenger partján

2016. június 16., címkék: dunántúli egyházkerület, dunántúli egyházi napok (rend), reformátusok lapja

Hetedszer is REND lesz a Dunántúlon. A Dunántúli Egyházkerület kétévente megszervezett Református Egyházi Napok – Dunántúl elnevezésű fesztiválját Győr, Kaposvár, Komárom, Pápa, Székesfehérvár és Őriszentpéter után Balatonfüred fogadja be június 24. és 26. között. A háromnapos megmozdulásra több mint tízezer résztvevőt várnak. A találkozó előtt megnéztük, hogyan él a REND programjait befogadó református közösség.

REND-re készülve

2016. június 08., címkék: dunántúli egyházi napok (rend)

Az idei Református Egyházi Napok Dunántúl (REND) központi témája a reménység, melynek alapjául Isten ószövetségi igéje szolgál: „Tóvá lesz a délibáb, és víz fakad a szomjú földön” (Ézsaiás 35,7).

Elindult a jelentkezés a REND-re

2016. március 16., címkék: dunántúli egyházi napok (rend)

A gyülekezetekbe már eljutottak azok a dokumentumok, amelyek segítségével jelentkezni lehet a június 24-26. közötti balatonfüredi Református Egyházi Napok Dunántúl fesztiválra.

Kárpátaljára ért a REND adománya

2014. szeptember 09., címkék: dunántúli egyházi napok (rend), kárpátaljai reformátusok (kre), adománygyűjtés, felújítás, huszár pál

A rafajnaújfalui református templom felújítására fordítják az idei dunántúli Református Egyházi Napok (REND) záró istentiszteletének perselypénzét – olvasható a Dunántúli Református Egyházkerület honlapján.

„Őrhelyemre állok”

2014. július 07., címkék: dunántúli egyházi napok (rend), rend

Tudjuk-e Isten igéjét, a ránk bízott értékeket „bátran, de szelíden, bizonyossággal, de alázattal, közérthetően, de hitelesen" hirdetni, ki-ki a maga bástyáján, saját életének őrhelyén állva? Erről szólt a szombati nap és vasárnap a REND-en.

Egy hét múlva kezdődik a REND

2014. június 27., címkék: őriszentpéter, dunántúli egyházi napok (rend)

Július 4-én Őriszentpéteren, a délután négy órakor kezdődő istentisztelettel megnyitja kapuit a hatodik REND fesztivál.

Elindult a REND jelentkezés

2014. április 28., címkék: 2014, dunántúli egyházi napok (rend)

Már lehet jelentkezni az őriszentpéteri REND-re, a július 4-6. között megrendezésre kerülő Dunántúli Református Egyházi Napokra.

RENDrakó

2010. július 01., címkék: dunántúli egyházkerület, pápa, dunántúli egyházi napok (rend), Háttér

Minden bizonnyal sokan vannak úgy, hogy amikor valami jelentős esemény történik az életükben, csak napok múltán tisztázódnak le a dolgok, az ember ekkor tud jobban emlékezni és talán keres egy momentumot, percet, beszélgetést, amit jó lenne újra felidézni.

"Isten értünk cselekvő kegyelmes jelenléte formáljon bennünket!" – véget ért a REND

2010. június 28., címkék: lentulai attila, mezőföldi egyházmegye, dunántúli egyházkerület, árvíz, dunántúli egyházi napok (rend), istentisztelet, Háttér, huszár pál, steinbach józsef

Az idei REND záróistentiszteletén a megtelt sportcsarnokban dr. Huszár Pál főgondnok köszöntötte a gyülekezetet és hívta a közös, örömteli ünneplésre. Steinbach József püspök igehirdetésében az üdvösségről szólva Isten jelenlétét hangsúlyozta, mely által valóság az ember életében, hogy Isten hallja őt, meghallja őt, meghallgatja őt és megsegíti az embert.

Feladat: a bizalom és párbeszéd helyreállítása

2010. június 27., címkék: szászfalvi lászló, iskola, Hírek, dunántúli egyházi napok (rend), református oktatás, állam-egyház kapcsolatok

Az állam elismeri és garanciát vállal az egyházi iskolák irányában fennálló tartozására – szögezte le Szászfalvi László egyházügyi, nemzetiségi és civil kapcsolatokért felelős államtitkár azon a beszélgetésen, amit a Református Egyházi Napok – Dunántúl keretében rendeztek június 26-án Pápán. A feladat most ezek helyreállítása – mondta a politikus, aki a legsürgetőbb teendők között elsőként említette az egyházfinanszírozási csomag újratárgyalását.

A nyitás - a REND 2010 első napja

2010. június 26., címkék: Hírek, dunántúli egyházi napok (rend), dunántúli egyházkerület, istentisztelet

A REND 2010 egyik legfontosabb célkitűzése, hogy nyisson az emberek felé. Nem elzárt környezetben, hanem a nyílt terepen - a pápai Várkertben - nem befelé fordulva, hanem nyitva az emberek felé. Ez a nyitás látszott már az első napon is.

Gazdagító módon

2010. június 23., címkék: pápa, dunántúli egyházi napok (rend), Háttér, kovács zoltán

Generációkra visszamenően fonódik össze a református gyülekezet és a felelősségvállalás Kovács Zoltán, Pápa város polgármestere, parlamenti képviselő családjának történetében. A városvezető egyház és önkormányzat kapcsolatáról beszélt a dunántúli reformátusok közelgő találkozója apropóján.

Nemsokára kezdődik a REND

2010. június 21., címkék: istentisztelet, pápai teológia, dunántúli egyházi napok (rend), Hírek

A Pápai Református Teológiai Akadémia kibocsátó, évzáró istentiszteletével veszi kezdetét a Református Egyházi Napok Dunántúl 2010-es rendezvénye.

Pápai nyitás

2010. június 09., címkék: Hírek, pápa, dunántúli egyházi napok (rend), dunántúli egyházkerület, márkus mihály, steinbach józsef

Nemcsak az egyházkerületnek, és nemcsak a reformátusságnak akar szólni az idén negyedik alkalommal, először Pápán megrendezendő Református Egyházi Napok – Dunántúl, rövidebben a REND. A június 25–27-i eseményt felvezető budapesti sajtótájékoztatón Steinbach József püspök kiemelte a találkozások fontosságát, az egyház üzenetének aktualizálását.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.