Tudomány és hit erősítik egymást

2019. február 23., címkék: debreceni kollégium (drk)

„Ezek a gyerekek a saját versenyterületeiken messzebbre látnak, mint a felkészítő tanáraik. De sok munkájuk van ebben, hiszen ma is igaz, hogy a zseni egy százalék lángész és kilencvenkilenc százalék verejték” – Elek Péter és Tófalusi Ádám, a Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnáziumának végzős tanulói komoly sikereket értek el a tudományos diákolimpián. Az eredményekig vezető útról és a terveikről kérdeztük őket.

Kincset érő könyvek éjszakája

2018. június 16., címkék: debreceni kollégium (drk), múzeumok éjszakája, ajánló

Könyvkötéstörténeti kiállítással és igazi különlegességgel készül a Debreceni Református Kollégium Nagykönyvtára a Múzeumok Éjszakájára. Az elmúlt öt évszázad könyvkötészetét bemutató tárlatról Oláh Róbertet, a Nagykönyvtár tudományos igazgatóhelyettesét, a kiállítás kurátorát kérdeztük.

Élő intézményrendszer

2017. november 25., címkék: tiszántúli egyházkerület, debreceni kollégium (drk), áder jános

„A mostani fejlesztéssel a keresztyén nevelés méltósága nyert elismerést"– fogalmazott Áder János köztársasági elnök a Debreceni Református Kollégium közgyűlésén, melyen hálát adtak a debreceni református iskolahálózat megújítását célzó beruházási program lezárásáért.

Nemzeti szuverenitásunk alapkérdései

2016. április 15., címkék: debreceni kollégium (drk), bogárdi szabó istván, alaptörvény

Az Igazságügyi Minisztérium, a Debrecen Megyei Jogú Városa Önkormányzata és a Magyarországi Református Egyház április 14-én konferenciát szervezett a Debreceni Református Kollégium Oratóriumában az Alaptörvény elfogadásának 5. évfordulója alkalmából.

Könyvremek került a Debreceni Református Kollégium könyvtárához

2015. szeptember 14., címkék: gáborjáni szabó botond, debreceni kollégium (drk)

Hatszázezer forint értékű, száz évesnél is régebbi könyvkötészeti remekmű került a Debreceni Református Kollégium Nagykönyvtárába, a ritkaságot hétfőn mutatták be a sajtó képviselőinek.

Révész Kálmán Tehetséggondozó Ösztöndíj

2014. október 29., címkék: debreceni kollégium (drk), Pályázat, pályázat

Szociálisan hátrányos helyzetű diákok továbbtanulását segítik Debrecenben.

Európai boldogság pálmafákkal

2014. február 24., címkék: debreceni kollégium (drk)

A Debreceni Református Kollégium Gimnáziumának nyolc fős küldöttsége február 14-én ért haza a törökországi Alanyából, ahol a Happiness Across Europe projekt második találkozóján vett részt. Az iskola öt külföldi – dán, spanyol, német, török és bolgár – középiskolával együttműködve két évig vizsgálja a boldogságot Európa tizenéveseinek körében egy Comenius iskolai együttműködés keretében.

A nemzet iskolája

2013. december 19., címkék: debreceni kántus, debreceni kollégium (drk)

A Kántus hangversenyével zárult az idén 475 éves Debreceni Református Kollégium jubileumi programsorozata december 18-án a debreceni Nagytemplomban. A rendezvény egyben a 275 éve alapított kollégiumi énekkar jubileumi évének nyitó alkalma is volt. A Kántus a Kodály Filharmonikusokkal együtt adta elő Orbán György Karácsonyi Oratóriumát, amelyet a szerző 1989-ben többek között Lukács evangéliumának válogatott verseiből írt.

Közel fél évezrede hirdeti Isten igéjét

2013. szeptember 29., címkék: debreceni kollégium (drk), 475, szabó magda, szabo magda, könyvbemutató

Közel fél évezrede hirdeti Isten igéjét a Debreceni Református Kollégium. Az intézmény alapításának 475. évfordulójára iskolatörténeti kiadvánnyal és hálaadó istentisztelettel emlékeztek szeptember 27-én és 28-án.

Ünnepi istentisztelet Debrecenben

2013. május 23., címkék: debreceni kollégium (drk), magyar református egység napja

A 475 éves Debreceni Református Kollégium és a magyar református egység ünnepe alkalmából szombaton hálaadó istentiszteletet tartanak. Élőben kapcsoljuk a Nagytemplomot.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.