A Debreceni Református Egyházmegye esperesének közleménye

2014. február 20., címkék: vad zsigmond, debrecen-homokkert, debreceni egyházmegye

Vad Zsigmond állásfoglalása Ágoston Tibor Debrecen-homokkerti református presbiternek a holokausztra tett kijelentésével kapcsolatban.

Kék Vödör

2011. szeptember 27., címkék: kék vödör, tiszántúli egyházkerület, bölcskei gusztáv, debreceni egyházmegye, vad zsigmond, Hírek

„Kék Vödör – Remény tele” jelszóval nagyszabású élelmiszer- és adománygyűjtési akciót szervez a Tiszántúli Református Egyházkerület, a Debreceni Református Egyházmegye, a Magyarországi Dorcas Segélyszervezet és a Magyar Református Szeretetszolgálat.

Elhunyt Virágh László

2011. április 16., címkék: in memoriam, tiszántúli egyházkerület, In memoriam, debreceni egyházmegye, debreceni nagytemplom

A református lelkipásztor életének 82. évében, április 9-én hunyt el.

„Kálvinista paravánok”aukciója

2011. április 14., címkék: debrecen-nagytemplom, debreceni egyházmegye, tiszántúli egyházkerület, jótékonysági aukció

Az Emlékkert kerítésre festett, régi kollégiumi diákokat ábrázoló képeket a Debrecen Nagytemplomi Református Egyházközség Immánuel Otthona elárverezi.

Mit lehet tanulni a koreai reformátusoktól?

2011. április 14., címkék: Nagyvilág, debrecen-nagytemplom, vad zsigmond, debreceni egyházmegye, tiszántúli egyházkerület, koreai reformátusok

A Koreai Presbiteriánus Egyház Myungsung gyülekezete, több mint százezer tagot számlál. Ezzel az egyházközséggel kötött testvér-gyülekezeti kapcsolatot a debreceni nagytemplomi református gyülekezet.

Vuvuzela, azaz csapj zajt - Debreceni egyházmegyei ifis nap

2010. szeptember 03., címkék: debreceni egyházmegye, ifjúság, Hírek

"Vuvuzela, azaz csapj zajt” címmel rendez a Debreceni Református Egyházmegye ifjúsági napot. Az ifjúsági nap szeptember 11-én szombaton 9 órakor kezdődik a Debrecen-Kerekestelepi Fürdőben.

Felújítják a debreceni Nagytemplomot

2010. július 14., címkék: debreceni nagytemplom, debreceni egyházmegye, tiszántúli egyházkerület, Hírek, vad zsigmond

Csaknem 88 millió forintot nyert pályázaton a Debrecen-Nagytemplomi Egyházközség a templom belső felújítására. A tíz százalékos önrész összegyűjtéséhez adakozást hirdetett a gyülekezet.

Megjelent a Közösség debreceni egyházmegyei magazin nyári száma

2010. június 14., címkék: debreceni egyházmegye, egyházi sajtó, Hírek, folyóirat

A 2009 decemberében induló negyedéves lap célja, hogy a református kultúra értékeit és a Szentírás aktuális üzenetét közérthető formában közvetítse, illetve hogy a Debreceni Egyházmegyéhez tartozó 36 gyülekezet közösséggé szerveződését segítse.

Lelkésztalálkozó a debreceni Kossuth Laktanyában

2010. június 01., címkék: debreceni egyházmegye, lelkésztalálkozó, Háttér

A Debreceni Református Egyházmegye egyik lelkész-körének lelkipásztorai találkoztak május 28-án a debreceni Kossuth Laktanyában.

Megjelent a Közösség

2010. március 25., címkék: debreceni egyházmegye, Gyülekezeti hírek, folyóirat

A Debreceni Református Egyházmegye magazinjában többek között „Nincs még egy bolygónk”, „Az vagy amit eszel (?!)” „A többi csak homok” címekkel olvashatnak írásokat. Az újságban programokat és könyveket is ajánlanak, valamint megismerhetik Dr. Csabina Sándort, az egyházmegye gondnokát. A Közösség megvásárolható Debrecenben, a Református Könyvesboltban.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.