Jótékonysági hangverseny a Deák téren

2011. szeptember 15., címkék: deák téri evangélikus templom, adománygyűjtés, Ökumené, ökumene, ökumené, hangverseny

Bach műveit adják elő 2011. szeptember 24-én este hatkor a Deák téri evangélikus templomban. A hangversennyel a Deák téri Kisdeák Óvodát támogatják.

9/11 – Legyőzni a rosszat jóval?

2011. szeptember 13., címkék: Ökumené, deák téri evangélikus templom, ökumene, ökumené, terrorizmus, gáncs péter

A szeptember 11-i terrortámadások tizedik évfordulóján a Deák téri evangélikus templomban tartott koncerten emlékezett a tragédia áldozataira Schmitt Pál köztársasági elnök, Gáncs Péter evangélikus elnök-püspök és a diplomáciai testületek képviselői.

Pünkösdi bibliaolvasás a Deák téren

2011. június 24., címkék: pünkösd, Háttér, deák téri evangélikus templom

„Nem a magunk bölcsességét, írásértelmezését, művészetét szóltuk, hanem csak egyszerűen, sallangmentesen azokat a szavakat, amelyeket Isten Lelke ihletett sok száz évvel ezelőtt” – írja beszámolójában Pecsuk Ottó, a Magyar Bibliatársulat főtitkára.

Jótékonysági koncert a Bethesda Gyermekkórház javára

2011. május 23., címkék: deák téri evangélikus templom, bethesda gyermekkórház, jótékonysági koncert

  Május 29-én 18 órakor jótékonysági koncertet tartanak Budapesten, a Deák téri evangélikus templomban. A koncert bevételéből a Bethesda Gyermekkórház gyógyító szolgálatát támogatják.

Békehullámok a Dunán

2011. április 16., címkék: deák téri evangélikus templom, tudományos konferenciák, misszió

Április 20-án három órától felekezetközi konferenciát tartanak a Deák Téri Evangélikus Gimnázium dísztermében, ahol a különböző missziói területeken szolgáló előadók az erőszak megfékezésének, a konfliktusok kezelésének lehetséges útjairól beszélnek.

„halljátok… az igéket”

2010. május 18., címkék: Rendezvény, bibliatársulat, Hírek, deák téri evangélikus templom, Ökumené, luther kiadó, közéleti és kulturális központ (rkkk), ökumené, kálvin kiadó, biblia, pünkösd

Ökumenikus bibliaolvasás lesz a Deák téren. A rendezvény alapgondolata, a pünkösd csodájára emlékezve kivinni az utcán járó emberek közé a Szentírás szavait.

Szokolay Sándor ajándéka Csoóri Sándornak

2010. február 19., címkék: Hírek, deák téri evangélikus templom, csoóri sándor, szokolay sándor

Hangversenyt ad Szokolay Sándor a nyolcvan éves Csoóri Sándor tiszteletére február 27- én, szombaton este hat órai kezdettel a Deák téri evangélikus templomban. Télvégi tavaszváró címmel bemutatják a Szokolay Sándor által megzenésített "oratórikus látomásokat" Csoóri Sándor verseire.

A Deák téri evangélikus templomban zárult a Házasság Hete 2010 rendezvénysorozat

2010. február 18., címkék: házasság hete, Háttér, süveges gergő, deák téri evangélikus templom

Isten áldását kérhették házasságukra azok a párok, akik elmentek a  Deák téri evangélikus templomba – ezzel zárult ugyanis az idei Házasság Hete rendezvénysorozat. A "hét házaspárja"  Süveges Gergő és neje, Rudan Margit is az oltár elé álltak. Magyarországon harmadik alkalommal rendezték meg a Házasság Hetét.

Karácsony a megunhatatlan jó hír – evangélikus rádiós istentisztelet, hallgassa online

2009. december 25., címkék: karácsony, gáncs péter, Ökumené, evangélikus egyház, deák téri evangélikus templom

Karácsony a legnagyobb jó hír, egy olyan világban, ahol ki vagyunk éhezve a sok-sok rosszhír között a ritka pozitív hírekre – kezdte karácsonyi igehirdetését Gáncs Péter, az Evangélikus Egyház Déli Egyházkerületének püspöke.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.