Elmarasztalták ifj. Hegedűs Lorántot

2014. március 07., címkék: hegedűs loránt, budapest-északi egyházmegye, hegedűs lorant

Elmarasztaló ítélet született a november 3-i Szabadság téri istentisztelet és Horthy-szobor avatás kapcsán indult fegyelmi eljárásban. Ifj. Hegedűs Loránt református lelkészt március 7-én írásbeli megrovásban részesítette a Budapest-Északi Református Egyházmegye eljáró bírósága.

Véget ért a bizonyítási eljárás

2014. február 21., címkék: hegedűs lorant, budapest-északi egyházmegye, hegedűs loránt

Másodszor is összeült az ifj. Hegedűs Loránt ügyében eljáró budapest-északi egyházmegyei bíróság. A február 20-i tárgyaláson meghallgatták a beidézett tanúkat, ezzel véget ért a bizonyítási eljárás a Szabadság téri református templomban a tavaly november 3-án tartott szoboravatás kapcsán indult fegyelmi eljárásban. A jogtanácsos és a panaszlott képviselője elmondta záróbeszédét, majd a bíróság március 7-ére tűzte ki a döntés kihirdetésének időpontját.

Hegedűs Loránt védekezése a Budapest-Északi egyházmegye bírósága előtt

2014. február 06., címkék: hegedűs loránt, budapest-északi egyházmegye, horthy miklós, hegedűs lorant

Az alábbiakban teljes hosszában, csorbítatlanul és kommentár nélkül közöljük Hegedűs Lorántnak, a Budapest Szabadság téri Református Egyházközség lelkipásztorának az ellene folyó fegyelmi eljárásban a Budapest-Északi Református Egyházmegye bírósága előtt 2014. január 30-án a nyílt tárgyaláson előadott védekezését. A közlés alapja a lelkipásztor által részünkre megküldött eredeti Word dokumentum.

Palástvesztést kért a jogtanácsos

2014. január 30., címkék: hegedűs loránt, budapest-északi egyházmegye, horthy miklós, hegedűs lorant

Megtartotta első ülését az ifj. Hegedűs Loránt elleni fegyelmi eljárást lefolytató egyházmegyei bíróság. A jogtanácsosi indítvány és a védőbeszéd meghallgatása után február 20-ára jelölték ki a következő tárgyalást.

Csütörtökön tárgyalják Hegedűs Loránt ügyét

2014. január 28., címkék: hegedűs loránt, budapest-északi egyházmegye, hegedűs lorant

A tavaly november 3-án a budapesti Szabadság téri Hazatérés templomában történt Horthy-szobor avatás kapcsán indult fegyelmi eljárásban csütörtökön ül össze az illetékes Budapest-Északi Egyházmegye eljáró bírói tanácsa. A lelkipásztor ellen hivatalvesztést kért az egyházmegyei jogtanácsos.

Megtárgyalja Hegedűs Loránt fegyelmi ügyét az illetékes bíróság

2013. december 31., címkék: hegedűs loránt, budapest-északi egyházmegye, horthy miklós, hegedűs lorant

Miután egy bíró visszavonta korábban tett elfogultsági nyilatkozatát, fel tud állni a Budapest-Északi Református Egyházmegye bírósága, hogy soron kívül megtárgyalja a Szabadság téri szoboravatás kapcsán Hegedűs Loránt lelkipásztor elleni indult eljárást.

Szabadság téri szoboravatás: tárgyalás helyett lemondás

2013. december 27., címkék: dunamelléki egyházkerület, hegedűs loránt, budapest-északi egyházmegye, hegedűs lorant

Továbbra sincs előrelépés a november 3-án a Szabadság téri templomban történt Horthy-szobor avatás ügyében: a Hegedűs Loránt ellen folyó fegyelmi eljárásban a hivatalvesztésre tett indítványt az illetékes egyházmegye bírósága elfogultságra hivatkozva nem tárgyalja meg. A fejleményre válaszul az indítványtevő dr. Horváth György egyházmegyei jogtanácsos lemondott 23 éve betöltött tisztségéről, mert lemondó levele tanúsága szerint ez már a harmadik olyan palástvesztésre vonatkozó indítványa, amelyet nem tárgyal meg az egyházmegyei bíróság elfogultságra hivatkozva.

Szoboravatás: beadvány az illetékes esperesnek

2013. november 06., címkék: hegedűs lorant, horthy miklós, budapest-északi egyházmegye, hegedűs loránt

„Kérem az esperes urat, vizsgálja meg, hogy az esemény jellege nem sértette-e meg az MRE Zsinata Zs-41/1998-as határozatát" – áll abban a beadványban, amelyet a 2013. november 3-án a Budapest-Szabadság téri gyülekezetben történt Horthy-szobor avatás kapcsán juttattunk el a Budapest-Északi egyházmegye esperesének.

Gyülekezeti terem felszentelés és dombormű avatás Rákoscsabán

2010. július 13., címkék: simonfi sándor, Gyülekezeti hírek, budapest-északi egyházmegye, budapest-rákoscsaba

A Rákóczi-terem nevet kapta a Budapest–Rákoscsabai Református Egyházközség gyülekezeti terme, melyet július 11-én Simonfi Sándor, a Budapest–Északi Református Egyházmegye esperese szentelt fel.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.