„Bízz, szárnyalj, erősödj az Úrban!”

2018. július 02., címkék: köntös lászló, rend, dunántúli egyházi napok (rend), vladár gábor, bellai zoltán, REND, steinbach józsef

Mit jelent bízni Istenben? Hogyan „szárnyalhatnak” a keresztyének? Mivel tudják erősíteni egymást a fogyatkozó közösségek? Ezekre a kérdésekre keresték a választ az idei dunántúli Református Egyházi Napok résztvevői június utolsó hétvégéjén Kaposváron.

Pro Caritate díjat kapott Bellai Zoltán

2015. november 13., címkék: bellai zoltán

A kaposvári lelkész, s egyben a Dunántúli Református Egyházkerület püspöki főtanácsosának munkáját Pro Caritate díjjal ismerte el Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.

Tíz éve a Balaton partján

2013. július 31., címkék: bellai zoltán, reformátusok lapja, balatonfenyves, riport, tábor

KISZ-táborból lett református üdülő Balatonfenyvesen. A nyári szezonban ma már háromszáz embert tudnak itt komfortosan elhelyezni, de télen is üzemképes a tábor egy része. Az üdülő vezetői fejlesztésen is gondolkoznak. A titok talán a balatoni árak mellőzésében rejlik.

Ha az Ő szavát halljátok

2010. december 23., címkék: dunántúli egyházkerület, könyvbemutató, bellai zoltán, igehirdetés

Lukács evangéliuma alapján magyarázta igehirdetésében a karácsonyi történetet Bellai Zoltán, ám nem az ünnepen tette ezt, hanem 2010 májusában. A kaposvári lelkész prédikációja a Dunántúli Egyházkerület decemberben megjelent könyvében olvasható, amely 149, 2010-ben elhangzott igehirdetés révén folyamatos igemagyarázatban mutatja be Lukács evangéliumát. Ahogy Steinbach József püspök előszavából kiderül, a kötet célja kettős: igehirdetői és igehirdetési körképet adni a Dunántúlról, valamint segíteni a Biblia megértését, közelebb vinni a ma emberehéz az evangéliumot.

A kiengesztelődés hét éve kezdődik

2010. november 18., címkék: zán fábián sándor, Hírek, fazekas sándor, zsinati ülés, ábrám tibor, sdg konferenciatelep, lelkészi nyugdíjellátás, kocsis márta, bellai zoltán, bölcskei gusztáv, zsinat, református világközösség (rev), márkus mihály, futó zoltán

A jövőben a felettes egyházak is jogosítványt kapnak új egyházközség létrehozására – döntött a csütörtökön kezdődő Zsinat. A testület határozott a lelkészi különbözeti és honosító vizsgáról, az egységes lelkészképesítő vizsga rendjéről, elfogadta a Tanulmányi és Teológiai Bizottság javaslatát az egyházi és társadalmi megbékélés folyamatáról, valamint a Zsinat támogatja, egy egységes tanügyi szervezet jöjjön létre. Átalakítás vár a Református Egyház című havilapra, ezentúl egyházi közlöny lesz.

Rádiós istentiszteletet közvetítenek Kaposvárról

2010. október 28., címkék: reformáció hónapja, Határon túl, Hírek, bellai zoltán

Somogy megye központjából, a hetvenezer lakosú Kaposvárról sugározza a reformáció emléknapján a református gyülekezet istentiszteletét a Magyar Rádió.

Dunántúli segítség bőnyi és mezőörsi családoknak

2010. június 24., címkék: Háttér, adomány, köntös lászló, árvíz, bellai zoltán, dunántúli egyházkerület, lentulai attila

Két dunántúli falu, Bőny és Mezőörs igen nagy árvízkárokat szenvedett. A Dunántúli Református Egyházkerület képviseletében Steinbach József püspök, Köntös László lelkészi főjegyző, Bellai Zoltán főtanácsos Lentulai Attila esperes kíséretében június 22-én a két faluban járt, ahol adományokat adtak át.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.