Jubilál a Theologiai Szemle

2015. május 13., címkék: reformátusok lapja, bóna zoltán, interjú, Theologiai Szemle, theologiai szemle

Kilencvenéves a Theologiai Szemle. Ez alkalomból konferenciát szerveznek a migráció témakörében. Bóna Zoltán református lelkésszel, a folyóirat főszerkesztőjével beszélgettünk.

Megtapasztalnak egy másfajta miliőt

2015. május 11., címkék: bóna zoltán, amerikai presbiteriánusok (pcusa)

Évente Magyarországra látogat az amerikai Columbia Teológiai Akadémia diákjainak egy csoportja, hogy megismerkedjen a közép-európai társadalmi helyzettel, valamint a Magyarországi Református Egyház életével és szolgálatával.

Közel menni Krisztus népéhez

2012. január 24., címkék: bóna zoltán, Ökumené, ökumene, ökumené, ökumenikus tanács (meöt), interjú

„A hivatali szemléletből a tanulmányi, a missziói és a közösségi szemlélet felé próbáltunk haladni, miközben Krisztus fősége alatt kerestük az egységet, kerestük a teremtett világ aktuális szolgálati lehetőségeit” – foglalja össze Bóna Zoltán református lelkipásztor, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) leköszönő főtitkára az elmúlt hat esztendőt.

Új főtitkárt és elnököt választott a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa

2011. december 08., címkék: Ökumené, bóna zoltán, fischl vilmos, ökumene, ökumené, ökumenikus tanács (meöt), steinbach józsef

Tisztújításra került sor a a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) 2011. december 8-án megtartott éves közgyűlésén. Dr. Fischl Vilmos evangélikus lelkészt választották meg a szervezet főtitkárává, Steinbach József református püspököt pedig elnökké.

Az „elpazarló” életmód helyreállítása

2011. október 03., címkék: bóna zoltán, Hírek, teremtés hete, ökumenikus tanács (meöt), debreceni nagytemplom

Bóna Zoltán református lelkész, a Magyarországi Ökumenikus Egyházak Tanácsának főtitkára, október másodikán, a Debreceni Református Nagytemplomban tartott ökumenikus istentiszteleten igehirdetésében arról szólt, hogy az ember nem lehet a teremtés kárára, az embernek tudnia kell, hogy ő is egy, Isten teremtményei közül.

Itt vagyok, engem küldj!

2011. október 03., címkék: ökumenikus tanács (meöt), Reformáció hónapja, reformáció hónapja, bóna zoltán

A 2011-es Október, a Reformáció Hónapja rendezvény főtémája Ézsaiás próféta szolgálatra való jelentkezése.

Tradicionalitás és innováció – „hogy semmi ne menjen kárba”

2011. szeptember 22., címkék: reformátusok lapja, Háttér, bóna zoltán, teremtésvédelem, teremtés hete, béres tamás, ökumenikus tanács (meöt)

„Az ember nem teheti azt a teremtett világgal, amit akar” – fogalmaz Bóna Zoltán református lelkipásztor, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) főtitkára az idei teremtésvédelmi programjaik kapcsán, amelynek Béres Tamás evangélikus egyetemi tanár szerint „egyik lényege, hogy mindenki rádöbbenjen arra, hogy ki ő, a világ melyik részén él, és milyen erőforrások állnak rendelkezésére”.

Deklarált együttműködés a közjó érdekében

2011. július 27., címkék: bölcskei gusztáv, Háttér, csillagpont, fedor tibor, michl józsef, bóna zoltán, egyházi törvény

Az állam és az egyházak közötti viszony kérdéseit járta körül a Csillagponton tartott Papi aktuálpolitika című kerekasztal-beszélgetés, amelyen a nemrég elfogadott új egyházi törvény szolgáltatta a legkényesebb témát. A kerekasztal-beszélgetésen Bóna Zoltán, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának főtitkára, Bölcskei Gusztáv püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke, Fedor Tibor, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárságának főosztályvezetője, valamint a találkozónak helyt adó Tata polgármestere, Michl József országgyűlési képviselő vett részt.

Erősíteni kell az egyházak prófétai szerepét

2010. november 12., címkék: bóna zoltán, szegénység, környezetvédelem, Ökumené, gazdasági igazságosság, vallásközi konferencia, ökumené, társadalmi igazságosság, egyházak világtanácsa (wcc), teremtésvédelem, ökumenikus tanács (meöt), európai egyházak konferenciája (cec)

Véget ért Budapesten a Szegénység, jólét és ökológia című ötnapos nemzetközi konferencia. A konferencia záródokumentuma a konferencia globalizációval, szegénységgel, valamint a fennálló gazdasági rendszerrel kapcsolatos állásfoglalását ismerteti.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.