Kihívottak közössége

2017. május 31., címkék: bács-kiskunsági egyházmegye, beiktatás, bán béla, tisztújítás, parókia portál

Beiktatták tisztébe Bán Bélát, a Bács-Kiskunsági Református Egyházmegye új esperesét. Az ünnepi alkalmon Baján Bogárdi Szabó István dunamelléki püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke hirdetett igét.

Mindent jobban tudnak?

2012. április 17., címkék: konferencia, ifjúság, bács-kiskunsági egyházmegye, kecskemét

„Nemzedékek élnek egymás mellett úgy, hogy nem értik a másikat" – mondta Hegedűs Béla, a Bács-Kiskunsági Református Egyházmegye esperese Kecskeméten, árpilis 13-án, a Ráció, generáció, degeneráció című konferencia megnyitóján.

Puszták és templomok

2011. augusztus 30., címkék: szórvány, Gyülekezeti hírek, reformátusok lapja, bács-kiskunsági egyházmegye

A felső-kiskunsági pusztavilágban jelentős kisebbségben élnek a reformátusok, egy-egy településen sokszor kilenc-tízszer annyi katolikus van, mint kálvinista. A reformátusoknak nemcsak a kisebbségi léttel kell felvenniük a harcot, hanem a változó világgal, a felszámolt tanyavilággal is. A kiskunsági pusztán a Kerekegyháza-Fülöpháza-Kunpuszta-Kunbaracsi Református Társegyházközség mindennapjaiban Kenyeresné Téglási Anna lelkipásztornő kalauzol.

Lelkészbeiktatás Kecskeméten

2011. január 17., címkék: bogárdi szabó istván, dunamelléki egyházkerület, Gyülekezeti hírek, bács-kiskunsági egyházmegye, kecskemét

Február 5-én iktatják be Kuti Józsefet Kecskemét-keleti egyházrészi lelkipásztori tisztébe. A délelőtt 10 órakor kezdődő ünnepi alkalmon Szabó István dunamelléki püspök szolgál igehirdetéssel.

Igazi ökumené Tiszakécskén

2010. január 19., címkék: ökumené, Gyülekezeti hírek, Ökumené, tiszakécske, bács-kiskunsági egyházmegye, dunamelléki egyházkerület

A református templomban evangélikus lelkészt hallgattak a római katolikus és református keresztyének Tiszakécskén. Az ökumenikus imahét harmadik napján Kiss János, kecskeméti evangélikus lelkipásztor hirdette Isten igéjét a tiszakécskei református templomban.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.