Segítsetek látnunk a fényt

2018. december 16., címkék: amerikai presbiteriánusok (pcusa), pc usa, közel-kelet

Ezzel a felhívással nyitotta meg az Amerikai Presbiteriánus Egyház (PC USA) világmissziós részlegének igazgatója azt a berlini tanácskozást, amire valamennyi európai és közel-keleti missziói partnerét, köztük a Magyarországi Református Egyházat (MRE) is meghívta.

Észak-amerikai egyházvezetők Budapesten

2017. szeptember 20., címkék: amerikai presbiteriánusok (pcusa), cigánymisszió, dani eszter, bogárdi szabó istván, kanizsai-nagy dóra, menekültmisszió, united church of christ (ucc)

Három napra hazánkba látogatott amerikai testvéregyházunk, a Krisztus Egyesült Egyháza (UCC) vezetése. A John Dorhauer elnök vezette küldöttség találkozott Bogárdi Szabó István püspökkel, és felkereste a UCC által is támogatott missziói szolgálatokat.

Tovább erősítették közösségüket az észak-amerikai reformátusok

2015. augusztus 28., címkék: amerikai presbiteriánusok (pcusa), ucc, pc usa, amerikai reformátusok (kálvin egyházkerület)

Amerikai testvéregyházunk, a magyar reformátusok Kálvin Zsinatát is magába foglaló UCC tovább gyarapította a teljes egyházi közösséget rögzítő megállapodásainak számát.

Megtapasztalnak egy másfajta miliőt

2015. május 11., címkék: bóna zoltán, amerikai presbiteriánusok (pcusa)

Évente Magyarországra látogat az amerikai Columbia Teológiai Akadémia diákjainak egy csoportja, hogy megismerkedjen a közép-európai társadalmi helyzettel, valamint a Magyarországi Református Egyház életével és szolgálatával.

Az amerikai csengettyűkórus közép-európai turnéra indul - Gyülekezetek jelentkezését várjuk

2012. január 24., címkék: hangverseny, amerikai presbiteriánusok (pcusa)

Az amerikai Pittsburgh-i Presbiteriánus Gyülekezet „Southminster Ringers” elnevezésű csengettyű együttes 2012 nyarán közép - európai turnéra indul. A 19 fiatalból és 5 felnőtt kísérőből álló kórus Bécsben, Csehországban, Szlovákiában, Ukrajnában és Szlovákiában zenél különböző intézményekben. 2012. június 29 és július 1 között örömmel lépnének fel magyarországi református gyülekezetekben.

A PC USA missziós munkatársai Magyarországra látogattak

2011. május 18., címkék: kárpátaljai református, amerikai presbiteriánusok (pcusa), magyar református egyház, találkozó

Az Amerikai Presbiteriánus Egyház – Presbyterian Church of USA – 10.000 gyülekezete mintegy 2,5 millió tagot számlál. Világmissziós irodájának munkatársai a napokban Kárpátaljára és Magyarországra látogattak a testvéregyházi kapcsolatok mélyítése és missziós hálózatuk további kiépítése céljából.

Az élet második fele – a református spiritualitás folyóirata

2010. május 17., címkék: Ökumené, amerikai presbiteriánusok (pcusa), éhes szívek, ökumené

Az egész élet valójában egy nagy spirituális utazás. Az Éhes szívek című református folyóirat legújabb száma az istenkapcsolat gazdagodásáról, frissítő hatásáról közöl cikkeket.

USA presbiteriánusok: A mennyben van hely nem-keresztyéneknek is

2010. február 12., címkék: Nagyvilág, amerikai presbiteriánusok (pcusa)Ugyan a hit dolgaiban nem a poll-felmérések vagy a szavazás dönt, mégis időről-időre jelennek meg olyan felmérési eredmények, melyek a hit tartalmára vonatkoznak. Most az amerikai presbiteriánusok megkérdezése utáni értékelést tette közzé az egyik intézet.

Himnusz Haitiért - az RVSZ mindenkinek ajánlja

2010. január 14., címkék: Nagyvilág, természeti katasztrófák, amerikai presbiteriánusok (pcusa), haiti

Az amerikai presbiteriánus lelkész-költőnő, Carolyn Winfrey Gillette „Haitiban félelem van” címmel megírta egyházi énekét, himnuszát a földrengés áldozataiért, s a megpróbáltatást szenvedő országért. Az RVSZ minden tagegyházának ajánlja.

Imádság Haitiért

2010. január 13., címkék: természeti katasztrófák, Nagyvilág, amerikai presbiteriánusok (pcusa), haiti

"Haiti needs to pray. We all need to pray together. = Haitinak imádkoznia kell. Mindnyájunknak együtt kell imádkoznunk!" (Dr. Louis-Gerard Gilles, korábbi  szenátor)  Az egyik legnagyobb amerikai „református” egyház, a Presbiteriánus Egyház honlapján szinte azonnal, amint megérkezett a hírközlő szerveken át a tragikus hír a Haitit leromboló földrengésről, felhívást tettek közzé honlapjukon: imádságért és adakozásért. Most azt az imát adjuk közre, amit Amerika-szerte presbiteriánus, református, protestáns testvéreink a Allianz Imahét mostani alkalmain, rendkívüli istentiszteleteiken, majd vasárnaptól a keresztyén egység imahetén ismételten mondani fognak.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.