Imareggelin az egyházi vezetők

2016. február 09., címkék: amerikai egyesült államok

Colleen Bell amerikai nagykövet imareggelin fogadta a magyarországi egyházi vezetőket február 4-én Budapesten.

Népszerű A Biblia

2013. március 08., címkék: alianz, biblia, amerikai egyesült államok, média

Az Amerikai Egyesült Államokban „A Biblia" címmel minisorozat indult. Az első epizód nézettségi rekordokat döntött, csaknem tizennégy millió ember volt kíváncsi a Szentírásból készült adaptációra.

Halálbüntetés: a bosszúállás kifejezése?

2012. július 23., címkék: halálbüntetés, reformátusság, amerikai egyesült államok

Az Amerikai Egyesült Államokat úgy tartjuk nyilván, mint a halálbüntetés (capital punishment) hazáját. A valóság ennél jóval árnyaltabb.

Imapartnerség amerikai reformátusokkal

2012. május 07., címkék: testvérgyülekezetek, Pályázat, pályázat, amerikai egyesült államok, amerikai reformátusok (rca)

Folytatódik a partnergyülekezeti program az amerikai reformátusokkal.

Globális misszió amerikai módra

2012. április 14., címkék: amerikai egyesült államok, misszió

Ismét Indianapolisban találkozott a két, a református világközösséghez tartozó nagy amerikai egyház külmissziós szervezete. A Krisztus Egyesült Egyháza (UCC) és a Krisztus tanítványai Egyház (Disciples of Christ) 1996 óta közös szervezete, a Global Ministries (GM) vezetőtestülete elbúcsúztatta a hazánkban majd húsz évig szolgáló missziói munkatársát, Medgyessy Lászlót, a KRE professzorát. A szervezet misszió gyakornoki programja keretébe jövő évtől az MRE is fogad olyan fiatalokat, akik hosszú távú önkéntességet vállalnak.

Gyülekezeti testvérkapcsolatok - magyar szemmel

2012. február 22., címkék: amerikai egyesült államok, testvérgyülekezetek

 Lakatos Enikő, a makádi gyülekezet lelkipásztora és Nagy Zoltán Csaba sellyei gyülekezet lelkészénekgondolatai, tapasztalatai a sikeres amerikai testvérkapcsolatról

Gyülekezeti testvérkapcsolatok - amerikai szemmel

2012. február 22., címkék: amerikai egyesült államok, testvérgyülekezetek

Dick Klaver, montaguei református lelkész beszámolója a testvérkapcsolatokról

Imapartnerség amerikaiakkal

2012. május 06., címkék: amerikai reformátusok (rca), amerikai egyesült államok, pályázat, Pályázat, testvérgyülekezetek

Folytatódik a partnergyülekezeti program az amerikai reformátusokkal.

A Ground Zerón épül újjá a görög ortodox templom

2011. november 01., címkék: amerikai egyesült államok, new york

Tíz évvel azután, hogy a Szent Miklósról elnevezett kicsiny görög ortodox templomot elpusztította a World Trade Center tornyaiból hulló kőtörmelék, az egyház vezetői megegyeztek, hogy a templomot a Ground Zerón építik újjá.

Szeptember 11. évfordulójára

2011. szeptember 10., címkék: amerikai egyesült államok, terrorizmus, Hírek, bölcskei gusztáv

Világszerte megemlékeznek az Amerikai Egyesült Államok elleni, szeptember 11-i terror cselekmények tizedik évfordulójáról. Bölcskei Gusztáv püspök, az MRE Zsinatának lelkészi elnöke, a Magyar Református Egyház nevében küldött levelet e szomorú alkalomból az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövet asszonyának, Eleni Tsakopoulos Kounalakisnak.

Bush ex-elnök és Warren lelkész párbeszéde a vezetők felelősségéről

2010. december 01., címkék: amerikai egyesült államok, Nagyvilág

 Az Egyesült Államok korábbi elnöke a protestáns lelkész nyilvános vitáját milliók kísérték figyelemmel.

Tüntetés és sajtóvita a tervezett New York-i mecset mellett és ellene

2010. augusztus 28., címkék: Nagyvilág, amerikai egyesült államok, iszlám

New York-iak százai az elmúlt napokban külön csoportokban demonstráltak a nulla-pontnál tervezett mecset-építés ellen, illetve mellette. Mint ismeretes, a lerombolt Világkereskedelmi Központ épületmaradványai mellett tervezik felépíteni az iszlám vallási központot.

Elhunyt dr. Bütösi János nyugalmazott püspök

2010. július 14., címkék: amerikai reformátusok (kálvin egyházkerület), amerikai egyesült államok, in memoriam, bütösi jános, In memoriam

Életének 91. évében elhunyt dr. Bütösi János nyugalmazott lelkipásztor, a Krisztus Egyesült Egyházához tartozó Kálvin Egyházkerület nyugalmazott püspöke.

Reflektorfényben az őslakosok

2010. június 25., címkék: református világközösség (rev), grand rapids, misszió, kárpótlás, Grand Rapids, vallási tolerancia, indiánok, amerikai egyesült államok

Úgy tűnt, minimális lesz az őslakos amerikaiak száma az Egyesülő Nagygyűlésen Grand Rapidsban, azonban a június 22-i, események ennek az ellenkezőjét bizonyították.

A 73 hiányzó delegált

2010. június 20., címkék: clifton kirkpatrick, Grand Rapids, amerikai egyesült államok, református világközösség (rev), grand rapids

A Református Egyházak Világközössége (REV) nagygyűlésének résztvevői megemlékeztek arról a 73 delegáltról, akinek vízumkérvényét és beutazását megtagadták az amerikai hatóságok.

Hogyan kommunikál Jézus az amerikaiakkal?

2010. május 06., címkék: Nagyvilág, amerikai egyesült államok, szociológia

Az USA még mindig a világ legvallásosabb országának számít – ezt bizonyítja a legújabb Barna-csoport féle tanulmány. Ez annak a kérdésnek járt utána, hogy miként kommunikál Jézus az amerikaiakkal.

Nemzeti imareggeli egyházi vezetőkkel

2010. április 07., címkék: Nagyvilág, Ökumené, amerikai egyesült államok, húsvét, ökumené

Még a húsvét hangulatában tartották meg az ünnep utáni kedden azt az imareggelit, amit az amerikai elnök a nemzet keresztyén vezetőinek társaságában töltött el.

Kultúrharc az USA-ban a keresztyénség körül?

2010. április 06., címkék: Nagyvilág, amerikai egyesült államok, valláskutatás

Egyfajta kultúrharc kibontakozásáról cikkeznek egyre többen az USA-ban. Mind több történész érdeklődik a vallások és az egyházak iránt.

Obamaék húsvéti ünnepe

2010. április 06., címkék: Nagyvilág, istentisztelet, amerikai egyesült államok, húsvét, barack obama

Az amerikai sajtó az elnöki család húsvétjára is ráirányította a közfigyelmet. Idén egy dél-kelet washingtoni templomba ment az Obama család húsvéti  istentiszteltre.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.