Presbiteri eskü Foktőn

2012. január 01., címkék: Gyülekezeti hírek, presbiterválasztás, presbiterek

2012. január 1-én a délelőtti istentisztelet keretében tette le hivatali esküjét a foktői református gyülekezet presbitériuma.

Jótékonysági koncert Nyírmeggyesen

2011. december 31., címkék: nyírmeggyes, adománygyűjtés, Gyülekezeti hírek, jótékonysági koncert

2012. január 8-án vasárnap, 14 óra 30 perctől jótékonysági koncertet tartanak a Nyírmeggyesi Református Templomban. Az  alkalmon közreműködik  a  Venite  együttes és  Blaskó Bernadett operaénekes.

Jóakaratú emberek összefogása felebarátainkért

2011. december 31., címkék: Advent 2011, ökumenikus, Gyülekezeti hírek

Ökumenikus jótékonysági rendezvényt szerveztek Budapesten, a Svábhegyen.  Az alkalom bevételével a helyi református gyülekezet és a katolikus egyházközség szegénységben élő gyülekezeti tagjainak tették szebbé a karácsonyt.

"Így ment el a börtönben lévő lelkekhez is..."

2011. december 20., címkék: advent, debrecen-nagytemplom, Gyülekezeti hírek, börtönmisszió, éden zenekar

December tizedikén a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség ÉDEN zenekara második alkalommal látogatott el a Hajdú-Bihar Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe, hogy karácsony örömüzenetét vigye el a fogvatartottaknak.

Énekes-zsoltáros istentisztelet karácsonyi dalokkal

2011. december 14., címkék: budapest-kálvin tér, Advent 2011, Gyülekezeti hírek, alternatív egyházi alkalmak

Énekes-zsoltáros istentiszteletet tartanak karácsonyi dalokkal december 22-én csütörtök este 6 órakor a Kálvin téren.

A Nyírségi Református Egyházmegye Konfirmandus Találkozójáról - Uralkodj...

2011. december 12., címkék: nyírségi egyházmegye, találkozó, Gyülekezeti hírek, ifjúsági misszió, konfirmandus

Nem mindennapi eseményre hívogattak a Nyírségi Református Egyházmegye gyülekezeteiben, hiszen a konfirmálni készülő korosztály fiataljainak rendezett az egyházmegyei Missziói Bizottság két gyülekezettel karöltve egy-egy találkozót.

Hol van a Krisztus szerinti öröm az életünkben? Adventi evangelizáció

2011. december 05., címkék: evangélizáció, bacskai bálint, Advent 2011, Gyülekezeti hírek, evangelizáció

Számos esetben a keresztyének a Krisztustól származó örömüket azért veszítik el, mert engedik, hogy túlzottan is önmaguk gondjai nehezedjenek rájuk. Az Istentől való dicsőséget pedig szívesen felcserélik az egymástól várt dicséretekkel, elismerésekkel. Ezeket a gondolatokat fogalmazta meg a négy napon át tartó nyílt előadássorozat kezdő alkalmán, a Széchenyi utcai gyülekezet hallgatósága előtt Bacskai Bálint, a budapesti, józsefvárosi református gyülekezet lelkipásztora.

Toronyfelújítás Pestújhelyen

2011. december 03., címkék: Gyülekezeti hírek, budapest-pestújhely, templomfelújítás

Hatvanöt év után visszakapta süveg alakú sisakját a Budapest-Pestújhely-Újpalotai Református Egyházközség templomának tornya. December 11-én tartanak hálaadó istentiszteletet az adakozásból felújított templomtoronyért.

Deckettő - a közvélemény-formáló nap

2011. november 25., címkék: szeretetszolgálat, debrecen, Gyülekezeti hírek

A Fogyatékos Emberek Világnapja alkalmából közvélemény-formáló napot szerveznek Debrecenben december 2-án. A Deckettő elnevezésű rendezvényen színvonalas színpadi produkciókkal, kézműves programokkal, csörgőlabda bajnoksággal és értékes ajándékokkal várják az érdeklődőket a Kölcsey Központban.

90 éves a Budapest Pozsonyi úti Református Egyházközség

2011. november 15., címkék: megemlékezés, Gyülekezeti hírek, budapest-pozsonyi út

Az Egyházközség 2011. december 4-én vasárnap ünnepli alapításának 90. évfordulóját. A délelőtt 10 órakor kezdődő hálaadó istentiszteleten igét hirdet dr. Szabó István püspök. Ez alkalommal tesz fogadalmat az új presbitérium is. 17 órai kezdettel ünnepi zenés istentiszteletet tart a Debreceni Református Kollégium Kántusa és a gyülekezet Hálaadás kórusának együttes szolgálatával.

Teremtés Ünnepe Hosszúpályiban

2011. szeptember 27., címkék: Gyülekezeti hírek, ökumenikus tanács (meöt), teremtésvédelem, teremtés hete

A Magyar Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) kezdeményezésére a Hosszúpályi Református Gyülekezet is ünnepi istentisztelettel csatlakozott a Teremtés Hetének országos rendezvénysorozatához, 2011. szeptember 25-én.

Tanévnyitó Istentisztelet Nyírmeggyesen

2011. szeptember 24., címkék: nyírmeggyes, Gyülekezeti hírek, tanévnyitó

Jézus Krisztus mondja: „Boldogok a tiszta szívűek.” Ezzel az Igével kezdődött szeptember 18-án, vasárnap a hittan-tanévnyitó istentisztelet Nyírmeggyesen.

Az anyakép a Bibliában és az irodalomban

2011. szeptember 24., címkék: Gyülekezeti hírek, telkibánya, előadássorozatok

A Telkibányai Református Egyházközség által elindított „Hittem, ezért írtam!” sorozat a negyedik felvonásához érkezett, szeptember 16-án, Az anyakép a Bibliában és az irodalomban című rendezvénnyel.

Evangelizációs hét Szarvason

2011. szeptember 23., címkék: evangélizációs hét, Gyülekezeti hírek, szarvas

"Utak, amelyen Jézussal találkozhatunk" - címmel tartanak evangelizációs alkalmakat a szarvasi református templomban október 3. és 7. között.

Teremtés Ünnepe Kecskeméten

2011. szeptember 20., címkék: Gyülekezeti hírek, teremtésvédelem, teremtés hete, kecskemét

Szeptember 25. és október 2. között ünnepeljük a Teremtés Hetét. Ez alkalomból a Kecskeméti Református Egyházközség is programokat szervez.

Jubileum Kunmadarason

2011. szeptember 20., címkék: kunmadaras, Gyülekezeti hírek, tiszántúli egyházkerület, református oktatás

A kerek évfordulót ünneplő kunmadarasi iskola hálaadó istentiszteletén Bölcskei Gusztáv, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke hirdetett igét.

Nyitott Templomok Éjszakája Debrecenben

2011. szeptember 16., címkék: debrecen-kossuth utca, szakrális művészetek hete, debrecen, Gyülekezeti hírek, debrecen-füredi út

Immár ötödik alkalommal rendezik meg a Szakrális Művészetek Hetét szeptember 17. és 25. között. A programsorozat magában foglalja a Nyitott Templomok Éjszakát is, amely kezdeményezéshez  számos református templom is csatlakozott szerte az országban. Debrecenben, a Füredi úti Református Templomban és a Kossuth utcai Református Templomban is várják az érdeklődőket.

Ébresztő hang Nyírmeggyesen

2011. szeptember 15., címkék: alternatív egyházi alkalmak, Gyülekezeti hírek, nyírmeggyes

Gyermekek, fiatalok, felnőttek, családok számára szólt Isten Igéje az istentiszteleti alkalmakon túl is a nyírmeggyesi reformátusok között. Beszámoló a gyülekezet nyári programjairól.

Nyitott kézzel szeretni

2011. szeptember 14., címkék: dunaalmási szeretetház, Gyülekezeti hírek, szeretetszolgálat (mrsz)

A Dunaalmási Református Szeretetház szeptember 15-én  nyolcadik alkalommal rendezi meg a "Nyitott kézzel szeretni" című rendezvényét.

Evangelizációs esték a gyulai reformátusoknál

2011. szeptember 13., címkék: gyula, Gyülekezeti hírek, evangelizáció, evangélizáció

Bővelkedni a hitben, a szegénységben és a szeretetben címmel szeptember 15-én, 16-án és 17-én evangelizációs istentiszteletek lesznek a gyulai református templomban.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.