A végére már sztárallűrjeik lettek

2011. május 18., címkék: kampány, Egyszázalék 2011, Szeretethíd, szeretethíd

„Befogadtak minket, ami nagyon jó érzés volt" – mondja Bandi, a Szeretethíd-film film forgatásáról az alkotás egyik főszereplője, akit a Színesvilág református napköziben látogattunk meg és vele, illetve Loui-val, a másik szereplővel beszélgettünk élményeikről.

Személyes ügy lett ez a film

2011. május 17., címkék: kampány, Egyszázalék 2011, Szeretethíd, szeretethíd

Az emberek nagy részének fogalma sincs, hogy mihez kezdjen az életével. Engem ez a film ilyen szempontból nagyon rendbe tett. Visszakaptam önmagam, úgy ahogyan azt sosem gondoltam volna – vallja Ötvös András, a Katona József Színház tagja, a Szeretethíd felvezetőjeként készült, Legyetek felkiáltójellé! című kampányfilm főszereplője.

Válasz vagy folytatás? - újabb református reklámfilm készül

2011. május 10., címkék: Szeretethíd, kampány, szeretethíd, Egyszázalék 2011

Az egyszázalékos kampányidőszak végéhez közeledve és a Szeretethíd alkalmából újabb református reklámfilm készül, amely felhasználja az első kampányfilm meghökkentő képi világát, mégis válasz lesz arra.

Ahol a fejlesztés hagyomány – bemutatófilm a mobilalkalmazásról

2011. május 05., címkék: Egyszázalék 2011

Az az egyház életét és társadalmi szolgálatát bemutató, kifejezetten a mobilfelületekre szánt képes prezentációt mutatja be az alkotás.

Elsődleges társadalmi küldetésünk a demokrácia gyakorlása

2011. május 02., címkék: teológia, Egyszázalék 2011, ódor balázs

„Nagy bátorság kell ahhoz, hogy végiggondoljuk akár csak a ’gyülekezeteiben él az egyház’ kifejezés következményeit a fennálló egyházszervezetre nézve" – állítja Ódor Balázs a Zsinati Hivatal külügyi irodavezetője.

Régen nem beszéltünk ennyit reformátusságunkról

2011. április 20., címkék: Egyszázalék 2011

 Sok kritika megfogalmazódott az egyszázalékos kampányról tartott szakmai fórumon, a megszólalók többsége mégis kiállt a koncepció mellett.

Infografikán a református egyszázalékos javaslatok

2011. április 06., címkék: Egyszázalék 2011

Elindult a közegyházi református egyszázalékos kampány új internetes oldala. Megtalálhatóak a kampány filmjei, bemutatjuk az egyház szerteágazó társdalmi szolgálatát, és látványos megoldások szemléltetik a felajánlási rendszer megváltoztatására tett református javaslatokat.

Egyszázalék: szemléletváltásra van szükség

2011. április 06., címkék: Egyszázalék 2011

Át kell gondolni, hogyan lehet egyszerűbbé és átláthatóbbá tenni az egyszázalékos felajánlási rendszert, mert a jelenlegi mechanizmus nehézkes és gyakran változik – jelentette ki Bölcskei Gusztáv, a Zsinat lelkészi elnöke a Magyarországi Református Egyház idei egyszázalékos kampánya kapcsán.

Felkavarta a közvéleményt

2011. március 28., címkék: ökumene, Ökumené, ökumené, Egyszázalék 2011

Pozitív egyházkép hiánya vagy éppen az egyházra egyáltalán nem figyelők tökéletes megszólítása? – vélemények a közegyházi kampányról a Facebookon.

Dicséretes küldetés, újítás, tévedés

2011. március 25., címkék: Egyszázalék 2011

Szabó István, dunamelléki püspök szerint senkit nem ösztönöz a közegyházi kampány, sokan üdvözölték, hogy a film szakít a megszokott képi világgal. Sajtóvisszhang.

Mire költjük?

2011. március 25., címkék: Egyszázalék 2011

Szemléletes összefoglaló a Magyarországi Református Egyház tevékenységéről és szerteágazó társadalmi szolgálatáról – nem csak egyháztagoknak.

Ha az egyház önmaga nem tud működni, akkor működtetni sem tud

2011. március 23., címkék: bölcskei gusztáv, Egyszázalék 2011

Hogyan jutnak el a felajánlott szja-egyszázalékok az adózótól az egyházig? Hogyan, mire használja fel a református egyház az így kapott adományokat?

Nemzetünk erősödésében és társadalmunk gyógyulásában segít a Kontrasztkiállítás

2010. szeptember 16., címkék: nyíregyháza, kontrasztkiállítás, Háttér, Egyszázalék 2011

Kisvárda és Debrecen után Nyíregyházán is megnyílt a református egyház és a rendőrség közös ifjúság- és családmentő tárlata, amelyen multimédiás eszközökkel mutatják be a fiatalokat érintő problémákat: a kábítószer, az abortusz, a családon belüli erőszak, az öngyilkosság, a válások és a globális pénzhatalom kérdéseit.

A reptéri lelkész utolsó repülése

2010. szeptember 10., címkék: repülőtéri misszió, Egyszázalék 2011, svájci protestáns egyházak, Nagyvilág

A világhírű és nagy forgalmú zürich-kloteni repülőtér református lelkésze 25 év óta Walter Meier. Az 58 éves lelkigondozó most nyugdíjazás előtt áll.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.