Meg ne keményedjen a ti szívetek!

2014. augusztus 20., címkék: augusztus 20., erdő péter, ökumenikus istentisztelet, bölcskei gusztáv

„Éljétek át, tapasztaljátok meg, mit jelent Krisztus jelenléte a mában, hogy tudjátok egymás terhét hordozni, betöltve Isten törvényét!" – kérte Bölcskei Gusztáv református püspök augusztus 20. előestéjén. A magyarországi egyházak vezetői ökumenikus istentiszteleten adtak hálát az új kenyérért és az államalapításért, valamint az üldözött keresztényekért imádkoztak.

Ökumenikus istentisztelet a Magyar Kultúra Napja alkalmából

2013. január 22., címkék: bölcskei gusztáv, ökumenikus istentisztelet, magyar kultúra napja, szatmárcseke

Szatmárcsekén, azon a településen, ahol 1823. január 22-én Kölcsey Ferenc befejezte a Himnuszt tartottak a Magyar Kultúra Napja alkalmából istentiszteletet. Igét Bölcskei Gusztáv református és Bosák Nándor katolikus püspök hirdetett.

Megkezdődött a Teremtés Hete

2012. szeptember 30., címkék: ökumenikus istentisztelet, nyitó istentisztelet, teremtés hete

Szeptember 30-án délután közös, központi, ökumenikus istentisztelettel vette kezdetét a teremtés ünnepe a Lágymányosi Ökumenikus kápolnában.

Közös jogunk megsértése

2012. szeptember 01., címkék: ökumenikus istentisztelet, székely mikó kollégium (sepsiszentgyörgy), bölcskei gusztáv, szeged, fabiny tamás, kis rigó lászló, Fabiny Tamás

„Most elsősorban azokért imádkozunk, azok mellé állunk, akiket a jogtalanság sújt. Szeretnénk, ha tudnák és éreznék, hogy  nincsenek egyedül" – mondta Bölcskei Gusztáv református püspök. Az MRE zsinatának lelkészi elnöke Fabiny Tamás evangélikus és Kis-Rigó László római katolikus püspökkel közösen imádkozott az erdélyi református Székely Mikó Kollégiumért.

Hogy áldottá és áldássá lehessünk

2012. augusztus 20., címkék: ökumenikus istentisztelet, szilágyi dezső téri gyülekezet, augusztus 20.

Ökumenikus istentiszteleten imádkoztak népünkért és adtak hálát az új kenyérért a magyarországi egyházak képviselői augusztus 20. előestéjén Budapesten, a Szilágyi Dezső téri református templomban.

A krisztusi útra térés minden nemzedék feladata

2011. augusztus 19., címkék: ökumenikus tanács (meöt), szilágyi dezső téri gyülekezet, ökumenikus istentisztelet, bölcskei gusztáv

Az augusztus 20-i nemzeti ünnep előestéjén a Szilágyi Dezső téri református templomban tartottak ökumenikus istentiszteletet. Az eseményen szolgált Bölcskei Gusztáv püspök, a Zsinat lelkészi elnöke is.

"Ha egyetlen ember gyűlölete ekkora pusztítást tud okozni, mire lehet képes sokak szeretete?"

2011. augusztus 01., címkék: terrorizmus, evangélikus egyház, megemlékezés, ökumenikus istentisztelet

Az oslói tragédia áldozataira emlékeztek a budapesti Bécsi kapu téri evangélikus templomban, 2011. július 31-én.

Ökumenikus áldással helyezték örök nyugalomra Habsburg Ottó szívurnáját

2011. július 19., címkék: habsburg ottó, in memoriam, ökumenikus istentisztelet, In memoriam

Habsburg Ottó, az utolsó magyar király és osztrák császár legidősebb fia 2011. július 4-én, 98 éves korában hunyt el. Földi maradványaitól a Habsburg család hagyományos temetkezési helyén, a kapucinus rend bécsi templomának kriptájában vettek végső búcsút. Szívurnáját az elhunyt kérésre a pannonhalmi apátság altemplomában helyzeték el július 17-én latin nyelvű vesperás keretében ökumenikus áldással.

Civil, egyházi és politikai összefogás Házsongárdért

2011. július 04., címkék: házsongárd, ökumenikus istentisztelet

Mintegy 400-450 fő vett részt a szombaton délutánra meghirdetett ökumenikus áhítaton és csendes sétán a kolozsvári Házsongárdi temetőben, amelyet a sírkert védelmében, a hatóságok és a közvélemény figyelmének felkeltéséért szerveztek.

Ökumenikus istentisztelet vasárnap Budapesten

2011. június 09., címkék: ima, pünkösd, ökumenikus tanács (meöt), Háttér, ökumenikus istentisztelet

Az Ökumenikus Tanács arra buzdítja tagegyházai gyülekezeteit, hogy a pünkösdi ünnepkörben találják meg az együtt imádkozás lehetőségeit, és a MEÖT ebben példát is szeretne mutatni.

Ökumenikus istentisztelet Trianon emléknapján

2011. június 01., címkék: Hírek, ökumenikus istentisztelet, trianon, megemlékezés

Június 4-én, szombaton ökumenikus istentisztelet lesz a sárospataki református templomban Trianon emléknapján, melyet a Duna Televízió élőben közvetít.

Ökumenikus istentisztelettel zárja árvízi segélyakcióját a MÖS

2010. október 26., címkék: Hírek, duna televízió, Határon túl, magyar ökumenikus segélyszervezet, árvíz, ökumenikus istentisztelet

Befejező szakaszához érkezett a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet árvízi segélyprogramja, melynek alkalmából hálaadó ökumenikus istentiszteletet tartanak.

„Isten áldja meg ezt a kenyeret…”– Ünnepi ökumenikus istentisztelet volt Budapesten

2010. augusztus 19., címkék: szent istván, Háttér, ökumenikus istentisztelet, bölcskei gusztáv

„Első királyunk tisztában volt vele, hogy tudatos döntése, amellyel a magyarságot integrálta az európai keresztyén népek közösségébe, következményekkel jár. Ezek a következmények jelentek meg az általa hozott törvényekben, a beilleszkedést és a megmaradást segítő döntésekben, egy nemzet közösségtudatának megszilárdításában” – fogalmazott Bölcskei Gusztáv református püspök az augusztus 20-i állami ünnep előestéjén tartott ökumenikus istentiszteleten.

A kitelepítések 60. évfordulójára emlékeztek

2010. augusztus 16., címkék: megemlékezés, kommunista diktatúra, ökumenikus istentisztelet, Hírek

A Tiszafüredhez közeli Kócsújfalun nyolcadik alkalommal találkoztak azok a túlélők és leszármazottaik, akiket 1950 és 1953 között munkatáborokba kényszerítettek.

Magyar Kultúra Napja Szatmárcsekén

2010. január 12., címkék: ökumenikus istentisztelet, Hírek, magyar kultúra napja

Ökumenikus istentiszteleten hirdet igét Bölcskei Gusztáv tiszántúli püspök és Kocsis Fülöp görög katolikus püspök a Magyar Kultúra Napja alkalmából január 17-én, vasárnap 11 órától Szatmárcsekén a református templomban.

Felújították a református templomot Temesvár belvárosában – a temesvári forradalom 20. évfordulójára sikerült befejezni a munkálatokat

2009. december 21., címkék: kommunista diktatúra, Határon túl, tőkés lászló, temesvár, ökumenikus istentisztelet

Egyházi főméltóságok jelenlétében, ünnepi ökumenikus istentiszteleten avatták fel a teljesen felújított belvárosi református templomot Temesváron. Húsz évvel ezelőtt innen indult el a kommunista diktatúrát megdöntő romániai forradalom.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.