Kezdődik a jeruzsálemi imahét

2012. május 28., címkék: imahét, palesztína, eappi, ökumenikus fórum palesztínáért és izraelért

Az Egyházak Világtanácsa által idén május 28. és június 3. közé meghirdetett imahét aktuális témája az „áttelepítés és megfosztás" lesz. Ennek jegyében a szervezők arra biztatják a résztvevőket, hogy három elvet szem előtt tartva imádkozzanak. Mondják együtt azt együtt az elfoglalt területek egyházaival az imahétre készült, Jeruzsálemért szóló imádságokat. Mozdítsák elő és támogassák a békét szolgáló viselkedést, cselekedeteket. Ismerjék meg azokat is, amelyek nem a békét szolgálják, például az áttelepítésekkel kapcsolatos kezdeményezéseket, valamint támogassák a politikai vezetőket az olyan ökumenikus irányvonalak kialakításában, amelyek elősegítik a békét és az igazságosságot.

Susiya falu helyzete Izraelben

2012. március 26., címkék: ökumenikus fórum palesztínáért és izraelért, egyházak világtanácsa (evt)

Palesztinok nemzedékei élnek Susiya faluban a Hebron hegyek déli részén. Most, hogy a falu izraeli illegális telepek közé ékelődött, következetesen megtagadták tőle az építési engedélyeket, az alapvető infrastruktúra fejlesztését, és állandó fenyegetést jelent a lerombolástól való félelem, hiszen a falut az Izraeli Polgári Kormány (Israeli Civil Administration) nem ismeri el.

Ökumenikus kampány az Európa Parlamentben a Palesztinai békéért

2011. október 11., címkék: ökumenikus fórum palesztínáért és izraelért, ferenczy enikő, európai parlament (EP)

Az EAPPI, Ökumenikus Kísérőprogram Palesztinában és Izraelben (Ecumenical Accompaniment Programme in Palestine and Israel), amely az Egyházak Világtanácsának (EVT) kezdeményezésére jött létre, 2011. október 10-14. között Palesztina megszállásának megszűntetését ösztönző akcióhetet szervez a brüsszeli Európa Parlamentben. Az EAPPI programjához az MRE 2008-ban csatalakozott.

Egyházak Világtanácsa és Palesztina

2011. október 11., címkék: ökumenikus fórum palesztínáért és izraelért, palesztína

Jeruzsálemnek nyitott és megosztott várossá kell válnia a szuverenitás és az állampolgárság tekintetében. Mindenkinek biztosítani kell a Szent Helyekhez való hozzáférést és a vallásszabadságot. Békét és biztonságot kell teremteni Palesztinában, a palesztinok és Izrael közötti megegyezést jogi alapokra kell helyezni, mondja ki az Egyházak Világtanácsának (EVT) hivatalos állásfoglalása.

Videók az Izraeli-Palesztin megbékélésért rendezett Nemzetközi Imahét alkalmából

2011. augusztus 18., címkék: egyházak világtanácsa (wcc), Ökumené, ökumene, ökumenikus fórum palesztínáért és izraelért, ökumené

Az Egyházak Világtanácsa (EVT) kezdeményezésére május 29. és június 4. között imahetet szerveztek azzal a céllal, hogy a palesztin és izraeli nép közötti megbékélésért küzdő egyéneket és közösségeket összefogásra hívják. Közzétették az alkalomra meghirdetett videópályázatra készült alkotásokat is.

Megkezdődött a Nemzetközi Imahét az Izraeli-Palesztin megbékélésért

2011. május 31., címkék: ökumené, ökumenikus fórum palesztínáért és izraelért, ökumenikus imahét, Ökumenikus imahét, Ökumené, Nagyvilág, ökumene, egyházak világtanácsa (evt), ima

  Az EVT kezdeményezésére szervezett imahét célja, hogy a palesztin és izraeli népek közötti megbékélésért kűzdő egyéneket és közösségeket összefogásra hívja.

Ima az igazságos békéért

2011. május 31., címkék: ökumenikus, ökumené, Ökumené, ima, Hírek, ökumene, ökumenikus fórum palesztínáért és izraelért

 Jeruzsálemi ima, a jeruzsálemi egyházak vezetőjétől a május 29 és június 4 között zajló béke világhetéért Palesztinában és Izraelben.

Egyetemes Imahét Palesztina és Izrael békéjéért

2010. április 29., címkék: Ökumené, egyházak világtanácsa (wcc), ökumenikus fórum palesztínáért és izraelért, imahét, ökumené

Az Egyházak Világtanácsa egyetemes imahetet hirdet Palesztina és Izrael békéjéért május 29. és június 4. között.

Web-oldallal jelentkezik az „Ökumenikus Fórum Palesztináért és Izraelért”

2010. február 07., címkék: Nagyvilág, honlap, ökumenikus fórum palesztínáért és izraelért, közel-keleti béke  Az Ökumenikus Fórum Palesztináért és Izraelért nevű szervezet új web-lappal és hírlevéllel jelentkezik.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.