Zenés est a Magdaléneumban

2011. október 14., péntek

A nyíregyházi Magdaléneumban csak lány gondozottak élnek. Nagy örömet szerzett a református fogyatékosotthon munkatársainak és lakóinak, amikor Nagy Sándor és Vágó Bernadett énekesek ellátogattak hozzájuk, s egy megható délutánt varázsoltak a sérülteknek. Az intézmény egyik munkatársának beszámolóját olvashatják.

Az őszi szezon idén igen hangulatosan kezdődött a  nyíregyházi Magdaléneum – Fogyatékosok Református Ápoló, Gondozó Otthona – lakói számára. Október 8-án  szombaton este igazi színházi élményben lehetett részünk, amikor megérkeztek intézményünkbe a vendégművészek: Vágó Bernadett – az Operett Színházból és Nagy Sándor – a Madách Színházból.

A lányok izgatottan, várakozással telve foglalták el helyeiket, majd mikor felcsendült az első dallam, a zene hallatán – szinte megfeledkezve a külvilágról – már csak a művészekre koncentráltak, együtt dúdolták az ismerős dallamokat, óriási tapssal jutalmazták az előadókat és egyre jobban felbátorodtak, hogy  együtt énekeljenek is velük, majd felállva tapsoltak, mozogtak, míg végül szinte valamennyien táncolni kezdtek boldog, önfeledt mosollyal az arcukon. Az előadás  átalakult egy élő koncertté, Bernadett és Sándor együtt táncolt a lányokkal, miközben folyamatosan énekeltek nekik a szűnni nem akaró taps közepette.

Különleges este volt, egyedülálló az intézmény történetében – és reméljük hogy folytatása következik majd. Művészeinket ugyanis arra kértük, hogy hadd kapjunk helyet a szívükben és bármikor, ha lehetőség adódik rá, látogassanak vissza hozzánk. Búcsúzni mindig nehéz… ha a lányokon múlt volna, még jó ideig el sem engedték volna az énekeseket. Szívünkben mindig szeretettel fogunk gondolni rájuk, és az együtt készített fotók is mindig felidézik majd ezt a fantasztikus estét. Ez az este nekik szólt, a gondozottainknak, és az övék marad feledhetetlenül. Viszonzásképpen mi is megköszöntük Bernadettnek és Sándornak ezt a nagyszerű estét, akik meghatódva vették át ajándékaikat a lányoktól.

„Az Istennek pedig legyen hála az ő kimondhatatlan ajándékáért.” II.Kor.9:15

Hálaadással,egy munkatárs a Magdaléneumból


Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.