Web-oldallal jelentkezik az „Ökumenikus Fórum Palesztináért és Izraelért”

2010. február 07., vasárnapalt  Az Ökumenikus Fórum Palesztináért és Izraelért nevű szervezet új web-lappal és hírlevéllel jelentkezik.

Az Ökumenikus Fórum Palesztináért és Izraelért nevű szervezet feladatául tűzte, hogy a palesztin-izraeli viszonyban a tőle telhető módon mozdítsa elő a békét. Az új honlapot pedig azért hozták létre, hogy platformot teremtsen a lobbizásért, a nyilvánosság tájékoztatásáért és akciók szervezése céljából. A Fórum évek óta szervez békeakciókat, s azon dolgozik, hogy a közel-keleti békemunkában az egyházi tudatformálás eszköze legyen. Több olyan terület is van, ahol további akciók szervezésére vállalkozik. Így a megszállás állami támogatásának kétségbe vonása, a megszállás köztámogatottságának kérdésessé tétele, a megszállás bibliai vagy teológiai igazolásának a cáfolata, valamint az életképes palesztin keresztyén jelenlét támogatása a Szentföldön. A rendszeresen megjelenő hírlevél aktuális információkat közöl az igazságos békéért folytatható keresztyén kampányokról is. (oikoumene.org – ENI.ch – 2010-02-07 – dr. békefy – www.reformatus.hu)

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.