Véget ért a Szélrózsa találkozó

2016. augusztus 02., kedd

„Áldás leszel” mottóval zajlott a 11. Szélrózsa Országos Evangélikus Ifjúsági Találkozó július végén a Mátra-Kemping Sástó területén. A fesztiválra idén is sok fiatal érkezett. A szervezők arra törekedtek, hogy a program a spiritualitás mellett a találkozásokról és a kulturális élményekről is szóljon, de a Szélrózsa középpontjában idén is a Krisztussal való találkozás állt.

Az első nap a nyitó istentiszteleten a köszöntések sorát az Északi Evangélikus Egyházkerület püspöke, Fabiny Tamás kezdte, aki a Krisztus-arc odafordulását kérte a gyülekezetre.

Az idei Szélrózsán a napindító áhítatok után – a védett idősávban – került sor a főelőadásokra. Az áldás témakörében három hiteles előadó szólalt meg: Kodácsy Tamás református lelkész, Kubiszyn Viktor író, és Pál Ferenc római katolikus pap, mentálhigiénés szakember.

Az ifjúsági találkozó részeként az egyetemi campus progresszív teológiáról szóló beszélgetése – Perintfalvi Rita katolikus teológus, Czagány Gábor református és Szlaukó Orsolya Szegeden szolgáló evangélikus lelkész részvételével – nem csak a témaválasztás miatt volt progresszív, de azért is, mert ezt a manapság bevett jelző jelentését, üzenetét – ha úgy tetszik az ezzel járó missziói irányultságot – latolgatták a résztvevők.

A zenei programok sorában fellépők között szerepelt Palya Bea énekes, a Kaukázus zenekar, a Promise, Szabó Balázs Bandája, valamint számos ismert és kedvelt világi és egyházi zenekar.

A rendezvény Tamás-misével ért végett, melyen Benkóczy Péter kőbányai evangélikus lelkész prédikált. Az istentisztelet zenei szolgálatában a Lift zenekar segédkezett. A liturgiát Darvas Anikó vezette, mellette az áldásosztásban és az úrvacsoraosztásban evangélikus lelkészeik szolgáltak.

A programokról készült írásokat az evangélikus egyház honlapján olvashatják.

reformatus.hu, forrás: evangelikus.hu, mti

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.