Válogatáskötet jelent meg Martin Luther King publicisztikáiból és prédikációiból

2010. április 19., hétfő

A Reménység Testamentuma című kötetet a Debreceni Református Hittudományi Egyetem Szociáletika Tanszéke jelentette meg a Nobel-békedíjas, amerikai baptista tiszteletes születésének 80. évfordulójára emlékezve.

A fordítási és szerkesztési munkákat hallgatók és oktatók együttműködve végezték. Hiánypótló szándékkal született meg a kötet. A cél az volt, hogy magyarul is olvashatóak legyenek Martin Luther King gondolatai és munkássága.
King a XX. század egyik legnagyobb formátumú teológusa, igehirdetője és közéleti politikusa volt, az egyesült államokbeli fekete lakosság polgárjogi küzdelmeinek emblematikus vezéralakja. Az erőszakmentességre alapozott mozgalom élén a szeretet békés követelésével állt ki a szegregáció, a faji megkülönböztetés ellen. Célja nem csupán a politikai-jogi egyenlőség kivívása volt, hanem hogy a korabeli amerikai társadalom lelki változáson is keresztülmenjen, hogy valóban az Isten előtti egyenlőség a krisztusi szeretetben legyen alapértékké. King beszédeiből és prédikációiból sugárzik a közösségéért felelősséget viselő, Isten igazságának prófétai lelkületű hirdetőjének elszántsága és mély személyes hite. Szavai és élete nem csak hitvallás volt, de ma is példaértékű.
A kötet megvásárolható a Kálvin Kiadó boltjában, a debreceni Református Könyvesboltban valamint a Hittudományi Egyetem Jegyzettárában.
A válogatáskötet munkájában közreműködtek: Bertha Zoltán, Bélbász-Szűcs Andrea, Czeglédy Péter Pál, Csoma Annamária, Csomós János, Drabik Rózsa, Jenei Péter, Szilágyi Krisztina, Tárnok Dávid, Gaál Izabella, Dr. Fazakas Sándor és Kocsis Áron.

Forrás: www.ttre.hu (a Tiszántúli Református Egyházkerület honlapja)


Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.