Ötmillió forint adomány Kárpátaljának

2016. január 16., szombat

Kárpátaljai ingyenkonyháknak adott át adományokat január közepén a Magyar Református Szeretetszolgálat. A Kárpátaljai Cselekvési Terv részeként a Szeretetszolgálat rendszeresen segíti a határon túli magyarokat. Ezúttal több mint 5 millió forint értékben vittek tartósélelmiszer- és pénzadományokat több településre.

A Kelet-Ukrajnában zajló katonai, politikai konfliktus miatt egész Ukrajnában, beleértve Kárpátalját is, óriási a bizonytalanság és a feszültség. A közszolgáltatások akadoznak, romlik az egészségügyi ellátás. A családok gyakran alapvető élelmiszereket, tisztálkodó szereket nélkülöznek. Az MRSZ ezért is folytatja a Kárpátalján megkezdett munkát, és január közepén újra a térségben járt.

Dercenben, Balazséron, Nagyberegben és nyolc másik kárpátaljai településen liszttel, száraztésztával, konzervvel, teával, kakaóval, tisztító- és tisztálkodószerekkel, összesen 10 tonna adománnyal támogatta a helyiek mindennapjait. 3 millió forint értékben támogatta a szociálisan rászorulóknak meleg ételt biztosító ingyenkonyhákat, közel kétmillió forintot adott át intézmények fenntartására és 300 ezer forinttal segítette a beregszászi Bethlen Gábor Gimnáziumot. A mostani adományozói körúthoz 2,2 millió forinttal járult hozzá a Budapest-Déli Református Egyházmegye.

„Csodálatos élmény volt, hogy épp úton voltunk az ingyenkonyháknak szánt támogatással, amikor kétségbeesve hívott az egyik intézmény üzemeltetője, hogy ha legközelebb nem viszünk támogatást, be kell zárniuk. Óriási megkönnyebbüléssel reagált, amikor mondtam, hogy pár óra múlva ott lesz a segítség" – mondta Pál Sándor, a Szeretetszolgálat kuratóriumi elnöke.

Az MRSZ 2016-ban rendszeresen visz majd segítséget a térségbe.

Forrás: jobbadni.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.