Testvéri segítség

2018. augusztus 17., péntek

„Azt kértük a cigány testvérektől, hogy mindenki, akit Isten lelke indít az adakozásra, ajánlja fel legalább egy napszámdíjából a tizedét" – több mint 250 ezer forint adományt gyűjtött a tiszántúli cigánymisszió a nagydobronyi tűzkár károsultjainak.

Az Egy Cseppnyi Segítség a Rászorultaknak Alapítvány és a Tiszántúli Református Egyházkerület cigánymissziója augusztus 13-án adta át az egyházkerület részére a kárpátaljai testvérek számára összegyűjtött adományokat. Gyűjtést egyházunk Zsinata hirdette meg, ugyanis július 15-re virradóra leégett a Nagydobronyban található imaház és a hatvan gyermeket befogadó óvoda. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott az alapítvány és az egyházkerületi cigánymisszió is.

„Azt kértük a cigány testvérektől, hogy mindenki, akit Isten lelke indít az adakozásra, ajánlja fel legalább egy napszámdíjából a tizedét. Ezeket az adományokat augusztus 12-én gyűjtöttünk össze a Dorcas Campingben. A cigány testvérek nagyon átérezték a nagydobronyi testvérek helyzetét, ezért egyetértettek a felajánlással, és nagyon komolyan vették ennek az ügynek a fontosságát" – mondta Gregussné Buzás Irén, a tiszántúli cigánymisszió vezető lelkipásztora.

A Tiszántúli Református Egyházkerület idén is a debreceni Dorcas Campingben tartotta nyári összejövetelét, melyre 14 településről érkeztek résztvevők és önkéntes munkatársak: Bodaszőlőről, Konyárról, Esztárról, Pocsajról, Bagamérról, Nyíradonyról, Nyírlugosról, Szentpéterszegről, Debrecenből és Budapestről. Koreai vendégek is érkeztek a rendezvényre Aachenből, Düsseldorfból és Németország egyéb településeiről, és ők is hozzájárultak az adományozáshoz. A több mint 250 ezer forintot az egyházkerület továbbítja a Zsinat által létrehozott számlára.

Leégett a nagydobronyi református imaház és óvoda
Példaértékű összefogással gyűlnek az adományok a leégett a nagydobronyi református cigány gyülekezet imaházának és óvodájának újjáépítésére. Komoly hiányt pótolt a térségben az intézmény, hiszen az ide járó gyermekeket telítettség miatt más óvodák nem tudják fogadni – ezért különösen is fontos, hogy az újjáépítés minél hamarabb megkezdődhessen.

Forrás: ttre.hu, fotó: Barcza János

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.