Teológia minor képzés

2014. július 14., hétfő

Ismét lehet jelentkezni a Debreceni Református Hittudományi Egyetem 50 kredites Teológia minor képzésére.

Az elmúlt félévekhez hasonlóan elegendő számú jelentkező esetén ismét elindul a képzés.

Jelentkezési határidő: 2014. augusztus 15.
Beiratkozás: az első konzultáció alkalmával, szeptember 5.-én.

Konzultációk várható időpontjai:

• 2014. szeptember 5-6. péntek-szombat
• 2014. október 11. szombat
• 2014. november 29. szombat

Az órák 10:00 órától 17:00 óráig tartanak.

A képzési program célja, hogy olyanok is magas szintű teológiai ismereteket szerezzenek, akik érettségi után nem hitéleti képzésre jelentkeztek.

Várjuk azokat az érdeklődőket, akik szeretnének teológiát tanulni, és jelenleg is egyete-mi/főiskolai hallgatók, vagy már korábban diplomát szereztek.

Várjuk azokat az érdeklődőket is, akik még nem gondolkoznak mesterképzési jelentkezésen, hanem egyszerűen csak szeretnének teológiai ismereteket szerezni.

A képzés nem diplomával, hanem igazolással zárul. Az igazolás és az egyetemi- vagy főiskolai oklevél birtokában lehetőség van jelentkezni a DRHE hitéleti mesterképzéseire. Így a nem teológus alapdiploma birtokában, a háromszemeszteres képzés teljesítése után jelentkezni lehet a hittanár-nevelő mesterszakra, valamint a pasztorális tanácsadás és szervezetfejlesztés mester-szakra.

Tematika: A képzés során a teológia főbb elméleti területeibe kapnak betekintést a hallgatók, bibliaismeret, hitvallásismeret, egyházismeret, vallási szocializáció jelenti az első félévalapozó munkáját. A második és a harmadik félévben ó- és újszövetségi bevezetéstan, bibliai kor-történet, teológiatörténet, enciklopédia, egyháztörténet, felekezetismeret, vallástörténet, liturgika, és etikai alapismeretek szerepelnek a programban.

A képzés ütemezése: szemeszterenként 4 konzultációs nap, 3 szemeszter (így a jelentkező a belépés után másfél évvel, szeptemberben elkezdheti az MA szakot).

Térítési díj: 50.000.- Ft/félév

Bővebb információ: oktatásszervező: (52) 516-866, Tanulmányi osztály: 518-549, 518-515

A cikkhez csatoltan megtalálható a jelentkezési lap (mely tartalmazza a beküldendő dokumentumok listáját is) valamint a minor képzés mintatanterve.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.