Szeretethíd Kárpát-medencei református önkéntes napok – Debrecenben is

2016. május 19., csütörtök

Idén nyolcadik alkalommal szervezi meg a Szeretethíd programot a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ). Az idén 10 éves szervezet ezúttal jótékonysági sportnappal köti egybe az önkéntes megmozdulást, május 21-én a Nagyerdei Stadion déli oldalán várják szeretettel az érdeklődőket!

A rendezvény világi fővédnöke Gundel-Takács Gábor televíziós szerkesztő-műsorvezető, az egyházi fővédnöke pedig dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke.

Fekete Károly a Szeretethíd sajtótájékoztatóján méltatta az MRSZ Kárpát-aljai tevékenységét, amely jól leképezi a szervezet szellemiségét. A programmal kapcsolatban elmondta, hogy „a Szeretethíd annak a református gondolkodásnak a megnyilatkozása, amely a mi hitünkben egy fontos fogalommal párosul. A háládatosság gondolata, a hálával élt életfolytatás benne van a református mentalitásban a 16. század óta. Ez a hálából fakadó jócselekedet meg van győződve arról, hogy gondviselésben részesül napról napra az ember. Az egyházkerület számára azért fontos ez a program, mert minden ilyen megmozdulás, amely a fiatalokat és idősebbeket arról győz meg, hogy érdemes együtt tenni valamit, azt üzeni, hogy ez nem csak egy egyszeri lehetőség. Nem egy megfoghatatlan társadalomért munkálkodunk, hanem megfogható helyiközösségekért, intézményekért, olyanokért, akik tulajdonképpen mi vagyunk.”

Pál Sándor, a Magyar Református Szeretetszolgálat kuratóriumi elnöke kiemelte, hogy „minden nap szeretethidat kell építenünk. Bár ez egy két napos program, de az a célja, hogy példát mutasson a mindennapokra nézve. Észre kell vennünk a mellettünk lévő elesetteket, akiket fel kell karolni, és akiket segíteni kell. Egyre többen csatlakoznak hozzánk, ebben az évben több mint 20.000-en regisztráltak, de a tényleges résztvevők száma ennél sokkal több.”

A Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának képviseletében Szentei Tamás, a Kulturális Osztály vezetője tolmácsolta az önkormányzat gondolatait, ami már évek óta támogatja anyagilag ezt a rendezvényt. Emiatt is kiemelt figyelmet fordítanak a tevékenységükre. „Nem csak azért vállaljuk az anyagi támogatást, mert olyan eszmeiség és szellemiség hatja át a Szeretethidat, amely számunkra is fontos, hanem azért is, mert konkrét eredményeket mutat fel. Debrecen környékének és a város lakóinak a lelke szépül meg a program által.”

Forrás: www.ttre.hu
Fotó: Barcza János

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.