Schneider EKD elnök köszöntése

2010. november 14., vasárnap

A Német Református Szövetség főtitkára, Jörg Schmidt gratulált Nikolaus Schneidernek, mivel a Németországi Protestáns Egyház elnökévé választották.

altSchmidt főtitkár-lelkész mindennemű támogatást megígért Schneider elnöknek a Református Szövetség részéről, hiszen az új EKD elnök református teológiai-egyházi háttérből érkezett meg a magas tisztéghez. Kiváltképpen abban is megmutatkozik egységük és személyes szimpátiájuk, hogy Schmidt főtitkár bányászcsalád gyermeke, míg Schneider acélipari dolgozók gyermeke. Ebben a társadalmi környezetben mindketten korán megtanulták a szolidaritást, a kölcsönös tiszteletet és az elkötelezettséget. Schmidt levelében kiemeli továbbá: annak is örül, hogy ez a társadalmi és családi környezet az EKD-ban is megbecsülést kap Schneider választása révén is. Jól érzékelteti ezt az, hogy az új elnök 143 szavazatból 135-öt kapott meg. Ezért a köszöntés első felében a bányászjókívánság: Szerencse fel! Második részében a református áldáskívánás fejeződik ki: Isten őrizzen! – (europa-reformata.eu – 2010-11-15 – dr. békefy-röhrig klaudia – reformatus.hu)

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.