Állami vezetők a Zsinati Hivatalban

2012. július 19., csütörtök

Semjén Zsolt, Balog Zoltán és Hölvényi György látogatást tett a Magyarországi Református Egyház Zsinati Hivatalában.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője és Hölvényi György, az Egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár 2012. július 17-én látogatást tett a Magyarországi Református Egyház Zsinatánál. Bölcskei Gusztáv püspök, a Zsinat lelkészi elnöke és Csomós József, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke fogadta az állami vezetőket.

A találkozón bemutatkozott az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős új államtitkár, aki többek között hangsúlyozta a rendszeres és kiegyensúlyozott kapcsolattartás fontosságát az egyházakat érintő ügyekkel, megoldandó feladatokkal kapcsolatban.

A megbeszélésen Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes összefoglalta a szociális- és közoktatási szférát érintő általános változásokat, felhívta a figyelmet Magyarország új Alaptörvényében megfogalmazott elvekre, melyek részben átrendezik többek között az idősgondozással kapcsolatos állami feladatokat. Majd Balog Zoltán miniszter kapcsolódva a miniszterelnök-helyettes tájékoztatásához, átfogóan ismertette a közfeladat-ellátás állami finanszírozásának várható változásait. Hangsúlyozta, hogy miután a legtöbb, egyházak által is ellátott közfeladatot érintő ágazat egy minisztériumon belül található az új minisztériumi struktúrában, ez az egyeztetések hatékonyságát is jelentős mértékben javítja majd.

Budapest, 2012. július 17.

Kommunikációs Szolgálat

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.