Részvétnyilvánítás a spanyolországi vonattragédia miatt

2013. augusztus 01., csütörtök

Július 24-én a spanyolországi Santiago del Compostela közelében kisiklott egy személyvonat. A szerencsétlenségben hetvennyolcan hunytak el.  Az Egyházak Világtanácsa és az Európai Egyházak Konferenciája vezetői részvétüket fejezték ki.

Osztozik a mély fájdalomban és együttérzését fejezte ki a Spanyolországot megrázó vonatkatasztrófa miatt Guy Liagre. Az Európai Egyházak Konferenciájának (EEK-CEC) főtitkára minden CEC-tisztségviselőt arra kért, hogy emlékezzen meg a borzalmas vasúti balesetben elhunyt hetvennyolc áldozatról. A főtitkár levélben nyilvánította ki részvétét az áldozatok családtagjainak és barátainak. „Kérjük Istent, hogy küldjön hitet és erőt az ilyen nehéz, fájdalmas pillanatok elviseléséhez" – írta.

Olav Fykse Tveit, az Egyházak Világtanácsának (EVT) főtitkára szintén levélben fejezte ki együttérzését.  „Imáinkat  az áldozatok barátainak és családtagjainak ajánljunk fel. Együtt gyászolunk  a családokkal és  mindazokkal, akik elzarándokolnak Santiago Del Compostelába. Imáinkkal és gyászunkkal hívjuk fel Európában és azon kívül is a figyelmet a biztonságos tömegközlekedésért érzett felelőségére, és arra, hogy tegyenek fokozott erőfeszítéseket annak érdekében, hogy a jövőben elkerülhetőek legyenek az ilyen végzetes esetek" – áll a levélben.

Az EVT július 29-én, a genfi Ökumenikus Központban tartott imaszolgálatát a tragikus eseményért ajánlotta fel, és mindazért a katasztrófákért, amik az elmúlt héten történtek.

A spanyol vonatbaleset után öt nappal, július 29-én Olaszországban, Avellinóban egy busztragédia történt. A feltehetően műszaki hibás turistabusz az autósztráda egyik veszélyes szakaszához érve nem lassított, nekihajtott az előtte haladó autóknak, majd áttörte a viadukt szalagkorlátját és a harminc méteres mélységbe zuhant.

Július 31-én Svájcban, Vaud kantonban, Granges-pres-Marnand település környezetében két személyvonat rohant egymásba. Az ütközés során az egyik mozdonyvezető életét vesztette, legkevesebb harmincöt ember sérült meg.

Forrás: www.ceceurope.org; protestantnews.eu; MTI

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.