Részvétlevél Moszkvába Genfből

2010. március 31., szerda

altAz Egyházak Világtanácsa (EVT) főtitkára, Dr. Olav Fykse Tveit lelkész részvéttáviratot küldött Moszkvába I. Kirill pátriárkának, minden orosz ortodox lelki fejének, melyben részvétét nyilvánítja  a metrórobbantás áldozatainak és hozzátartozóinak.

Az EVT főtitkára levelében a pátriárkával közölte: nagy megrendüléssel nézte és hallgatta a terrorista támadás okozta moszkvai metrórobbantásról szóló híreket. Ez a robbantás félelmet akart kelteni Oroszország lakosságában. Az EVT közösségében nem csak a hozzátartozókért könyörög a főtitkár, hanem azért is, hogy orosz földön békés jövő épülhessen. „Azok a terrorista támadások, amelyek ártatlan emberek életét oltják ki, valójában Isten  elleni bűnnek minősülnek, hiszen Isten az életet adományként adta mindnyájunknak.” Ez a terrorista esemény azért is különösen megrendítő, mert nagyhétre esett, amikor minden keresztyén Jézus Krisztus értünk hozott áldozatára emlékezik, s arra, hogy feltámadása jelenti számunkra az üdvösséget. „Az élet Ura oltalmazzon minket a gyűlölet és a türelmetlenség által kiváltott mindennemű agressziótól” – fejezi be levelét az EVT főtitkára, amit az orosz pátriárkához küldött. (oikoumene.org – 2010-03-31 – dr. békefy – www.reformatus.hu)

 

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.