Reménység Fesztivál a Sportarénában

2012. május 29., kedd

A magyarországi keresztény közösségek a Billy Graham Evengélizációs Társasággal együttműködve Reménység Fesztivált szerveznek június 1-3 között a Papp László Budapest Sportarénában.

Az esték fő igehirdetője Billy Graham fia, Franklin Graham, amerikai evangélista lesz. A háromnapos fesztivál első és harmadik napján többek között fellép egy alkalmi, 1000 fős ökumenikus kórus, a szombat este pedig a fiataloké lesz: hazai és amerikai keresztény pop- és rockzenekarok színesítik a programot - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

"Az a célunk, hogy bátorítsuk Magyarország keresztény közösségét. A lehető legtöbb embert szeretnénk összegyűjteni, hogy meghallgassák az Evangélium üzenetét. Lehetőséget fogunk adni a jelenlevőknek arra, hogy az Evangéliumra válaszoljanak, személyes lelki tanácsadásban részesüljenek. Segítünk nekik abban is, hogy otthonra találjanak egy keresztény gyülekezetben, ahol később növekedni tudnak" - így a szervezők.

A fesztivál védnöke Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, Bölcskei Gusztáv püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke, Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke, Mészáros Kálmán, a Magyarországi Baptista Egyház és a Magyar Baptisták Világszövetségének elnöke, valamint D. Szebik Imre, a Magyar Bibliatársulat elnöke, Steinbach József, a Magyarországi Református Egyház püspöke, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának elnöke, D. Szabó Dániel a Magyar Evangéliumi Szövetség elnöke és Tarlós István, Budapest főpolgármestere.

A fellépő zenekarok névsora és a részletes program az esemény honlapján olvasható.

reformatus.hu, MTI

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.