Előadássorozat a göttingeni egyetemen

2010. november 11., csütörtök

A református történelmi múlt és a ma perspektíváit dolgozza fel az az előadássorozat, amire október 28.–2011. február 10. között kerül sor Göttingenben.

altA teológiai fakultás, továbbá a Protestáns Főiskolai Gyülekezet és a göttingeni Protestáns Városi Akadémia közös szervezésében az előadásokra délelőtt 10.15–12.00 óra között kerül sor. Három előadás már lezajlott. Október 28-án dr. Johannes Stückelberger professzor szólt egy érdekes témáról: Mennyiben teszi láthatóvá a református mivoltot a református egyházépítés? November 4-én dr. Andreas Marti professzor a reformátusok és a zene kapcsolatáról értekezett. November 11-én pedig dr. Andreas Lindemann elemezte a reformátusok és a Biblia kapcsolatát, s felmutatta a bibliai szövegmagyarázás és szövegértelmezés távlatait. Jövő év január 13-án folytatódik a sorozat. Akkor dr. Peter Opitz taglalja ezt a témát: igazság és életforma a kiválasztás tanának tükrében. Január 17-én zárul a sorozat dr. Dirk Jacobus Smit dél-afrikai professzor vendégelőadásával, aki a református egyházak szerepét elemzi majd a társadalmi változásokban, kiváltképpen dél-afrikai példákon mutatja be a folyamatokat. (reformiert-info.de – 2010-11-11 – dr. békefy-röhrig klaudia – reformatus.hu)

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.