Református főtitkár a közel-keleti keresztyén egységről

2010. január 16., szombat

altSetri Nyomi lelkész, a Református Világszövetség (WARC) főtitkára rendkívül pozitívan és bizakodóan nyilatkozott a közel-keleti egyházak összefogásáról az erőszak legyőzéséért és a gazdasági romlás ellen.

„Jóllehet a nehéz körülmények láttán, melyek a megosztásról és a részekre esésről szóltak, ti mégis együtt maradtatok” – mondta Nyomi református lelkész a Közel-Keleti Protestáns Egyházak Baráti Társasága (FMEEC) 8. nagygyűlésén, amit január második hetében a libanoni Harissaban tartottak. A Társaság azon protestáns egyházak közössége, melyek Szudántól Iránig fáradoznak az egyházi iskolák és női munka projektek működtetésén. Ezen a területen a protestáns keresztyének a lakosság 0,5 %-át teszik ki. A Társaság 2006-ban segítette a közel-keleti reformátusok és evangélikusok közötti egyezmény megszületését. A jordániai Ammanban aláírt megállapodás szorosabb együttműködést tett lehetővé a reformáció egyházai között a keresztség, a szolgálatok és a lelkészszentelés területén. (warc.ch – 2010-01-16 – dr. békefy-röhrig klaudia – www.reformatus.hu)

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.