Református–baptista együttműködés

2010. május 19., szerda

altEgyüttműködési megállapodást kötött a Debreceni Református Hittudományi Egyetem és a Baptista Teológiai Akadémia. A két felsőoktatási intézmény célja, hogy a közös szellemi erőforrásokat az anyagi és intézményes lehetőségeket hasznosítsák.

„Oktatási, kutatási, tudományos és más szakmai területeken működünk majd együtt" – mondta Almási Tibor a baptista teológia rektora. Fazakas Sándor a debreceni református teológia rektora szerint lehetőség lesz arra, hogy a két intézmény a jövőben megossza egymással tapasztalatait a képzések, szakindítások és a felnőttképzés terén.


Az iskolák kölcsönösen elismerik majd a másik iskolában szerzett kreditpontokat. A két felsőiktatási intézmény kapcsolata több évtizedre nyúlik vissza, amelyet május 18-án, Debrecenben az együttműködési megállapodással megerősítettek.

Forrás:ttre.hu (A Tiszántúli Református Egyházkerület honlapja)

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.