Rangos elismerést kapott a református Nagytemplom

2016. május 06., péntek

A debreceni Nagytemplom a tavalyi év építőipari nívódíját nyerte el műemlék helyreállítás és épületrehabilitáció kategóriában.

A hét eleji díjátadón felidézték a nagy munka fázisait: A felújítás 2013-ban kezdődött el, a Nagytemplom teljes külső festést kapott, felújították az épület díszeit, az elektromos hálózatot, kicserélték a padokat, új meghajtó szerkezet került a toronyórába. Csak egy példa a munka méreteire: a templom padlójához 7500 követ használtak fel.

Pallay Tibor, az Építőipari Mesterdíj Alapítvány elnöke elmondta: példaértékű, amilyen magas szinten tudja ellátni a Nagytemplom a hitéleti mellett a látogatói funkcióját. Fekete Károly püspök pedig hangsúlyozta: a református Nagytemplom a modern gyülekezeti élet megteremtéséhez ad méltó mintát. A püspök köszönetet mondott mindenkinek, aki szerepet játszott a felújításban.

Forrás: www.dehir.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.