Presbiteri találkozó Cegléd–Felszegen

2010. augusztus 07., szombat

altA Budapest-Csillaghegyi és a Cegléd-Felszegi református gyülekezetek presbitereinek, szolgálóinak küldöttsége találkozott  június 19-én a Cegléd-Felszegen. A találkozó célja, a testvéri együttléten túl, egymás szolgálatának megismerése és a tapasztalatcsere volt.

A Budapest-Csillaghegyi és a Cegléd-Felszegi református gyülekezetek presbitereinek, szolgálóinak küldöttsége találkozott  június 19-én a Cegléd-Felszegen. A találkozó célja, a testvéri együttléten túl, egymás szolgálatának megismerése és a tapasztalatcsere volt.

 

A vendégek előbb a templommal és az egyházi épületekkel ismerkedtek meg, majd dr. Sándor Balázs helybeli lelkipásztor tartott rövid áhítatott. Az igei bevezetést bibliaóra jellegű beszélgetés és imaközösség követte. Előbb a csillaghegyi, majd a ceglédi gyülekezet mutatkozott be, oly módon, hogy a jelenlevők saját szolgálati területükön keresztül ismertették a közösség életét.  A gyülekezetek történetéről kiderült, hogy mindkét egyházközség a 20. században jött létre: az egyik a nagyváros terjeszkedése révén a ’20-as években, a másik egy nagy gyülekezet három részre osztásával a ’40-es évek végén. A helyzetből adódó egyedi sajátosságok mellett mégis találtak közös pontokat, különösen a törekvések terén. Az előre készített forgatókönyv szerint folytatódott az ebéd után is a találkozó programja. A résztvevők megegyeztek, hogy még a nyáron folytatják egy második presbiteri találkozóval, ahol a csillaghegyiek lesznek a házigazdák.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.