Pályázat az "Év Igehirdetése-díj"-ra

2010. augusztus 02., hétfő

altA Dunamelléki Református Egyházkerület idén is meghirdeti „Az év igehirdetése" elnevezésű pályázatot. A díj szerény megbecsülése azon igehirdetőknek, akik szüntelenül fáradoznak azon, hogy a jól megértett szentírási üzenetet tolmácsolják.

altA Dunamelléki Református Egyházkerület 2007-ben díjat alapított „Az év igehirdetése" néven. A biblikus és korszerű igehirdetés, amely megfelel mind a teológiai kritériumoknak, mind pedig a homiletikai kívánalmaknak, elsőrenden járul hozzá a Jézus Krisztusról való bizonyságtételhez, az élő hit ébresztéséhez és táplálásához, valamint az egyház építéséhez. A díj szerény megbecsülése azon igehirdetőknek, akik szüntelenül fáradoznak azon, hogy a jól megértett szentírási üzenetet tolmácsolják. Az egyházkerület a díjazott igehirdetés közzétételével példát kíván adni valamennyi igehirdető nemzedék számára.

Az "Év igehirdetése-díj"-ra bármely, a beküldési határnap előtti egyházi évben magyar nyelven elhangzott igehirdetés ajánlható.

Az ajánlott igehirdetés beküldési határnapja 2010. szeptember 15.

Az ajánlott igehirdetést (két példányban, A/4-es lapon, kettes sorközzel gépelve) pályázati formában, jeligével ellátott, kettős, zárt borítékban kell megküldeni a Dunamelléki Egyházkerület Püspöki Hivatalába (1092 Bp. Ráday u. 28), Kardos Ábel püspöki titkárnak. A borítékon fel kell tüntetni „Az év igehirdetése" megnevezést is.

Az "Év igehirdetése díj"-ra legalább tíz református egyháztag jogosult együttes ajánlást tenni, akik a belső zárt és jeligével feliratozott borítékban aláírásukkal adnak támogató nyilatkozatot, továbbá igazolást arról, hogy az általuk ajánlott igehirdetés valóban elhangzott. Ugyanitt közlik az igehirdető nevét is. A pályázatot beküldőknek lehetőségük van az igehirdetővel egyeztetni, hogy elhangzott igehirdetésének írásban rögzített formája helyesírási, stilisztikai és retorikai szempontoknak megfelelő legyen.

A pályázatok elbírálására a Dunamelléki Egyházkerület öttagú bíráló bizottságot állít. A bíráló bizottság tagja a KRE Hittudományi Karának mindenkori homiletika tanára és rendszeres teológiai tanára, továbbá a Dunamelléki Egyházkerület püspöke, valamint a KRE Bölcsészettudományi Kara Magyar Nyelvészeti Tanszékének egy delegált tanára, és valamely református gimnázium delegált irodalomtanára.

A díjat az egyházkerület őszi közgyűlésén adják át. Átadásakor a KRE Hittudományi Karának homiletika tanára méltatja a díjazott igehirdetést, amelynek megjelentetéséről az egyházkerület gondoskodik a Dunamellék c. hivatalos lap különnyomataként.

Az "Év igehirdetése-díj" értéke bruttó 300 000,- azaz háromszázezer forint.

Forrás: Dunamelléki Református Egyházkerület

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.