Ötszáz Luther a wittenbergi piactéren

2010. február 07., vasárnap

 altEbben az évben restaurálják azt a Luther-szobrot, ami eddig Wittenberg piacterén állt. Mivel a város szeretné, hogy a turisták a városban találkozhassanak Luther szobrával, az az ötlete támadt az egyik lelkésznek, hogy 500 szobormásolatot állítsanak fel a téren.

A protestáns teológus, Friedrich Schorlemmer ugyan erőteljesen bírálta az ötletet, hogy plasztik Luthert állítsanak fel pirosban, zöldben és kékben. Ennek ellenére az EKD kitart eredeti elgondolása mellett. A nürnbergi művész, Ottmar Hörl a kivitelezője a plasztik Luthereknek, ezek az eredeti szoboralakhoz szinte megszólalásig hasonlítanak. Úgy tervezik, hogy az 500 Luther-szobrot szeptember közepéig felállítják a piactéren. Luther, kezében Bibliával ezt a kérdést sugallja a járókelőknek: Mit is üzenne ma az Ige világában elmélyült teológus? A szobrok egy méter magasak. Természetesen az ellenzők mellett igen sokan tartják jó ötletnek a színes Luther-alakok felállítását. (epd.de – 2010-02-07 - dr. békefy – www.reformatus.hu)

 

 

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.